16.5 C
Lviv
04.05.2024
Новороздільська ОТГ

Концерт у костелі: подих вічності та віртуозність Маестро

Численні відео благодійного концерту симфонічного оркестру Новороздільської школи мистецтв ім. олега Рудницького під керівництвом Михайла Рудницького у Берездівецькому костелі Воздвиження Всечесного Хреста, який відбувся у неділю, 22 квітня, розійшлися місцевими соцмережами.

Так, можна було почути виконані твори, прослухати гру симфонічного оркестру он-лайн. Але жоден відеозапис не передав надзвичайної акустики костелу, не відтворив трепет доторку до мистецтва і до вічності, до віртуозності і досвіду Маестро.

Яке чудне поєднання!

250 років з дня зведення костелу Воздвиження Всечесного Хреста у Берездівцях (хоча парафія існує уже 600 років, як свідчить символічна таблиця у костелі). І 50 років, відколи Маестро Михайло Рудницький очолює Новороздільську школу мистетв, першу в Україні школу мистецтв, а не музичну школу, імені Генія Олега Рудницького, який і виріс у цій школі.

Заслужений артист України і пам’ятка архітектурного мистецтва ХVII століття. Подих вічності і слава Геніїв.

Талант, помножений на велику працю колективу, атмосфера та акустика, якої додавало місце проведення, зробили цей концерт особливим та надихаючим.
Концерт проходив під дуже символічною назвою ” Віримо. Зможемо. Переможемо”.

У костелі, де отець Дамян Панковяк і діюча тут парафія отців-сальваторіанців безупинно творять волонтерські добрі справи. Концерт – одна з них, адже зібрані кошти – 48591 гривня та 100 євро – направлені на потреби, антидронові рушниці, для 2 Галицької бригади, де служать і воїни з Новороздільської громади.

Схожі повідомлення

«Велике переселення» у смт. Розділ

admin2

Заборгованість по зарплаті працівникам «Водоканалу» частково виплачено. Утім, є нюанси, тому це питання буде обговорено на рівні керівництва міської ради і ТОВ «Енергія – Новий Розділ» на початку тижня

admin3

28 серпня – свято родини у с. Тужанівці

admin2

Стихійне сміттєзвалище на вулиці Довбуша

admin2

Дем”ян МИСІВ – переможець Міжнародного конкурсу мистецтв “Christmas cup”!

admin3

ПП “Західний Буг” запускає роботу чат – боту, приєднавшись до якого пайовики отримають багато корисної інформації

admin3

Залишити коментар