16.5 C
Lviv
01.05.2024
Новороздільська ОТГ

У неділю,14 квітня, з  нагоди відкриття  футбольного сезону -2024, на міському стадіоні «Галичина» відбулася презентаційна урочистість, яка розпочалася із вшанування полеглого Воїна – новороздільця  Миколи Фока та інших захисників Вітчизни Хвилиною мовчання

Відкриваючи урочистість, ведучий видовищного заходу, за яким спостерігали сотні вболівальників, начальник Управління  культури, спорту та гуманітарної політики Новороздільської міської ради Володимир Засанський оголосив про старт футбольного сезону -2024 та попросив загал привітати оплесками команди – суперниці. А відтак прозвучав Державний славень, який виконав учень 9 класу  Новороздільського  ліцею ім. Володимира Труша, який займається в студії вокалу МБК «Молодість» під керівництвом Наталії Фіцали,  Юрій Шеремет. Згодом о. Роман Штігер та о. Іван Рибко освятили захід молитовною  відправою, окропленням гравців свяченою водою та виголосили напутні слова спортсменам.

Дещо зненацька захопило гравців ФК «Новий Розділ» та СОК «Пульс – «Авангард» (Жидачів», які вийшли в центр футбольного поля,  прохання о. Івана Рибка виголошувати за ним слова молитви, яку він склав для гравців з нагоди відкриття сезону -2024. Футболісти уважно слухали і натхненно повторювали присвячені їм рядки: «…зустріти все, що принесуть мені сьогоднішній і наступні матчі…»; «..повністю віддатися на усі 90 хвилин гри…»; «Господи, настав нас і підтримай нас, які би події не відбулися протягом цих хвилин гри…»; «…навчи нас спокійно прийняти її з спокійною душею і переконанням, що на все це воля твоя…»; «…у всіх словах і справах керуй нашими думками і почуттями в усіх непередбачуваних випадках, в голах забитих і пропущених…»; «…не дай нам забути, що все послане тобою, навчи нас прямо і розумно діяти з кожним футболістом…»; «…нікого не бентежити і не засмучувати…»; «…Господи, дай нам сили  перенести усі матчі, перемоги і програші та всі події протягом наступних зустрічей. Керуй нашою волею і пошли нам перемогу…»

Згодом до присутніх звернувся о. Роман Штігер: «Бажаємо, щоб цей новий футбольний сезон був вдалим для всіх. Щоб кожен здобув перемогу. Щоби наш стадіон був наповнений глядачами, щоби в цей нелегкий час війни ваша гра приносила глядачам полегшення на серці. Благословлю вас і керівництво ваших клубів…».

Наступний промовець, міський голова Ярина Яценко насамперед привітала усіх присутніх, зокрема, вболівальників та гравців, які цього річ представляють наше місто у Першій лізі Львівщини. І підкреслила головну прикмету сьогодення: «Все, що зараз відбувається у нашій громаді, зокрема, і наше теперішнє дійство, відбувається завдяки нашим Збройним силам, завдяки хлопцям, які щодня  на передовій віддають свої сили і свої життя за те, щоб тут було мирно. На жаль, захищаючи нас і Україну, напередодні загинув новорозділець Микола Фок, людина, яке все своє життя віддала державі: спочатку у поліції, згодом, коли почалося широкомасштабне російське вторгнення, він пішов у Самооборону – пригадую, півтора року тому, в жовтні 2022-го тут на стадіоні, вишикувавшись у шеренгу,   стояли 72 хлопці і приймали присягу добровольчого формування нашої громади. Микола Фок був  одним із них. Невдовзі після присяги Микола Ярославович  відбув на фронт і перебував весь час на передовій. 13 квітня воїн загинув смертю хоробрих. Прошу Хвилиною мовчання .вшанувати пам’ять про Миколу Фока і всіх воїнів, хто загинув у війні із агресором…

На завершення міський голова відзначила вражаючий поступ ФК «Новий Розділ», досягнутий  за два роки після його створення: команда завоювала титул  чемпіона Третьої ліги Львівщини з футболу, згодом здобула престижний Кубок Мікльоша, а цьогоріч виступає у Першій лізі чемпіонату Львівської області, яка сьогодні стартує і в Новому Роздолі. «Це очевидний ріст і поступ, тому бажаю вам успішного сезону, хорошої гри і перемог», – відзначила Ярина Яценко.

Згодом  слово мовив почесний гість, голова Стрийської районної ради Михайло Лучечко: «Вітаю нас усіх, зокрема, гравців клубів і вболівальників із відкриттям першості Львівщини з футболу серед команд Першої ліги сезону 2024 року. Насамперед, хочу подякувати нашим захисникам та захисницям, які у боях із російськими загарбниками виборюють нашу свободу та незалежність. На жаль, військовослужбовці, зокрема, і з вашої громади, і з Стрийського району віддають свої життя. Світла пам’ять тим, хто загинув за Вітчизну».

 Далі Михайло Лучечко приступив до наступної частини  своєї місії. Зокрема, подякував керівникам Жидачівської міської та Новороздільської територіальних громад, президентам футбольних клубів ФК «Новий Розділ» та СОК «Пульс – «Авангард» (Жидачів), усім тим, хто підтримує та розвиває спорт у нашому Стрийському районі. На завершення, від імені Стрийської районної ради М. Лучечко вручив подяки за високі досягнення у роботі: тренеру Жидачівської ДЮСШ  Йосипу Витаку, головному тренеру ФК «Новий Розділ» Андрію Гарапцю, підприємцю Ігорю Пістуну.

Не залишилися, як то кажуть, в боргу перед поважним гостем  і господарі урочистості. Зокрема, президент ФК «Новий Розділ» Ігор Складановський від імені клубу вручив Михайлові Лучечку  спортивну форму, додавши, що таким чином на одного вболівальника новороздільської команди у Стрию побільшало. Також пан Ігор теплими словами привітав винуватців торжества –  гравців та тренерів  команд – суперниць – з нагоди відкриття нового футбольного сезону, побажавши гарної змістовної гри та успіхів.

Згодом розпочався перший матч першого туру   Першої ліги Львівщини. Звісно, кожна команда прагнула перемогти. Утім, більш наполегливішими і вправнішими виявилися господарі – єдиний гол наприкінці поєдинку з пенальті реалізував Руслан Олексюк. Вітаємо із результативним стартом.

Склад команди ФК «Новий Розділ»:  Білий Роман, Давидко Станіслав (Богдан Андрій, 46), Марунчак Андрій, Крижанівський Павло (Валерій, 65), Музика Юрій, Острувка Ігор, Олексюк Руслан, Грица Ярослав (Труш Андрій, 74), Бердей Назар, Томашевський Юрій (Трухим Андрій, 46), Яримович Тарас.

Наступний матч ІІ туру ФК «Новий Розділ» проведе 21 квітня на виїзді з ФК «Богун» (Броди).
 

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Воїн-земляк завітав до Народного дому Берездовець

admin2

Стартували змагання з міні-футболу пам’яті старшого лейтенанта ЗСУ Ростислава Бальзана

admin2

Знову дистанційка??!!

admin2

Дякую колективу неврологічного відділу – високопрофесійному, кваліфікованому, досвідченому!

admin3

Про старі – нові обов”язки

admin3

Перша демократична влада у Новому Роздолі: створення, становлення та діяльність

admin3

Залишити коментар