16.5 C
Lviv
27.04.2024
Новороздільська ОТГ

Новороздільські рятувальники: звіт в теорії і на практиці

На 45-й сесії Новороздільської міської ради звітував начальник Стрийського районого управління ГУ ДСНС України у Львівській області Андрій П’ясецький – про проведену протягом 2023 року роботу.

Також організував депутатам Новороздільської міської ради своєрідну екскурсію – ознайомчий візит у Новороздільську частину ДСНС. Депутатам наочно продемонстрували позитивні зміни у частині наших рятувальників – проведено ремонти у приміщеннях, де чергують рятувальники, приймають телефонні повідомлення, відпочивають чи тренуються. Оновлено актовий зал і великий гараж – якраз наприкінці минулого року пожежники завдяки підтримці з міських бюджетів Новороздільської та сусідніх громад придбали нові гаражні автоматичні ворота (адже старі було знищено під час ракетної атаки на електропідстанцію).

Василь Паращак, начальник 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Новий Розділ, провів детальне ознайомлення з технікою, продемонстрував пожежний автомобіль та захисне спорядження, пожежно-технічне обладнання для гасіння пожеж та рятування людей. У повній “бойовій” готовності, так би мовити, стоять і старіші пожежні машини, і новіші – у січні 2022р. місцевим рятувальникам вручили пожежний автомобіль «МАЗ» підвищеної прохідності, укомплектований генератором, пожежними рукавами тощо. Це дозволить використовувати його не лише для гасіння пожеж, а й для ліквідації наслідків інших надзвичайних подій чи ситуацій. Також рятувальники отримали 7 одиниць спеціального обладнання довгострокового користування: переносні радіостанції, бензопилу, човен з двигуном, кутову шліфмашинку (болгарка), мотопомпу, генератор.

Як продемонстрував воєнний час, це була дуже вдала інвестиція. Дякуємо рятувальникам, які стоять на сторожі нашої безпеки.

До речі, дуже популярними і корисними та цікавими стали екскурсії до рятувальників школярів та студентів, котрі в захопленні від продемострованого обладнання та навиків. Працівники 11-ї ДПЧ м. Новий Розділ завжди відкриті до співпраці із закладами освіти.

Схожі повідомлення

З Міжнародним Днем волонтера!

admin3

Новороздільський ЦНАП обслуговуватиме людей з вадами слуху

admin2

Усім бажаючим служити в загонах Територіальної оборони!

admin2

ФК “Новий Розділ” у першій товариській грі у 2024 році розгромив ФК “Легіон ” (Стільсько) – 7:0!

admin3

Різдвяне “срібло” футбольної команди Новороздільської ДЮСШ

admin2

Кубок Львівщини -2023: команді ФК “Новий Розділ” тричі “Слава!” за перемогу над ФК “Мостиська!

admin3

Залишити коментар