16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

Сергій Краснопольський: «У Першості України з волейболу серед команд 2010 р.н. «ДЮСШ – Роздільчанка»  дійшла до 3-го  етапу, зупинившись за крок до виходу у 8-ку кращих команд чемпіонату. Тому вважаю  дебютний виступ моїх підопічних успішним»

Як ми свого часу  з приємністю інформували читачів, у 2023 році  після тривалої перерви, зумовленої поважними причинами, новороздільська дівчача волейбольна команда «ДЮСШ – Роздільчанка» дебютувала у Чемпіонаті України з волейболу у віковій категорії 2010 р.н. Варто відзначити, що новороздільчанки доволі впевнено заявили про себе у матчах Чемпіонату, а у іграх із суперницями у двох  етапах турніру  на рівних змагалися із суперницями, які вже мають досвід виступів у змаганнях такого рангу, і дійшли до третього етапу.

Слід відзначити, що третій етап, який відбувся 1-3 березня у м. Стрий, був особливим для усіх трьох учасників – «ДЮСШ – Роздільчанка», «Спортліцей  ДЮСШ №1 (м. Біла Церква) та ВК «Рись» ДЮСШ м. Стрий» – , оскільки тільки перше місце гарантувало вихід у наступний, четвертий  етап. І команда з Нового Роздолу  була за крок до виходу до 1/4 волейбольного Чемпіонату.

Докладніше про виступ своїх підопічних – у коментарі тренера «ДЮСШ – Роздільчанка» Сергія КРАСНОПОЛЬСЬКОГО.

-Насамперед зізнаюся відверто, бо хочу, щоб  дівчата з моєї команди спочатку у коментарі  прочитали  саме ці рядки, –  хоча вони і не потрапили у вісімку Чемпіонату України з волейболу серед команд 2010 р.н., проте як наставник високо оцінюю їхній виступ в Стрию. Адже мої підопічні усі матчі грали самовіддано, мобілізувалися у моменти, коли суперниці перехоплювали ініціативу, що дозволяло змінювати ситуацію на ігровому майданчику. Це було здорово!

Зрештою,  навіть кількість набраних новороздільчанками  підсумкових очок у Стрию підтверджує таку оцінку. Наприклад, переможець третього етапу, команда    «Спортліцей  ДЮСШ №1 (м. Біла Церква), хоча і здобула дві перемоги – над «ДЮСШ – Роздільчанка» та ВК «Рись» ДЮСШ м. Стрий» з рахунком 2:1, але такий результат приніс «білоцерківкам» 4 підсумкових очки, тому що за такого рахунку команді – переможниці зараховується по 2 очки (для довідки: команді, що зазнала поразки, тільки 1 очко). Натомість, наша команда, яка після програшу команді  «Спортліцей  ДЮСШ №1 (м. Біла Церква), за що  їй було зараховано 1 очко, у наступній грі з рахунком 2:0 здолала опір сильного суперника – ВК «Рись» ДЮСШ м. Стрий». Такий «сухий»  результат додав нашій команді  у турнірній таблиці 3-го етапу,  ще 3 очки. Так що, за набраними очками наша команда зрівнялася із командою «Спортліцей  ДЮСШ №1 (м. Біла Церква) – по 4. А отже, здобувши друге місце, на жаль, не потрапили у 1/4 волейбольного Чемпіонату для продовження боротьби за призові місця.

 Утім, навіть такий результат  свідчить про певний потенціал, який нашій команді  слід нарощувати, щоб домогтися успіхів у наступних турнірах. До речі, аби читач мав уявлення про загальний результат виступів «ДЮСШ – Роздільчанка» у змаганнях у всіх трьох етапах Чемпіонату, то, за поки що неофіційними статистичними даними, наша команда із 29 учасниць Чемпіонату посідає 10 місце. А найбільша користь для волейболісток  команди, це те, що вони у горнилі напруженого  суперництва на спортивних майданчиках набули неоціненного досвіду. Це важливий фактор для подальшого поступу.

Користуючись нагодою, від усієї команди хочу висловити вдячність міській владі та депутатському корпусу Новороздільської міської ради, які відповідним рішенням сесії передбачили у міському бюджеті на 2024-й рік частину коштів на участь «ДЮСШ- Роздільчанка» у цьогорічному Чемпіонаті України з волейболу, який стартує через декілька місяців.

Підготував Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Новорозділець Віталій Роман, захисник команди “Рух” та юнацької збірної України – найкращий гравець вересня у складі львівського клубу. Вітання від земляків!

admin3

На Всеукраїнському фестивалі у Львівській Національній Опері новороздільська “Веселка” підкорила серця вимогливого журі та аудиторії

admin3

Директор «Нафтогаз Тепло» Ф. Шевченко зустрівся з депутатами

admin2

Новороздільська волейболістка – перша стипендіатка міста

admin2

14 жовтня, Новий Розділ – урочистості біля оновленої Алеї Героїв

admin2

Про … своїх паліїв на фоні “війни” зі спалюванням шин у Гранки-Кутах

admin2

Залишити коментар