16.5 C
Lviv
30.04.2024
Львівщина

Чому вимкнути ТЕЦ на період потепління неможливо

Про це докладно йдеться у повідомленні на сторінці “Нафтогаз Тепло” у Facebook:

Чому ви не виключите опалення, якщо надворі +15°C? – запитують споживачі.

Із настанням весни нам хочеться щільно закрутити батареї та якнайскоріше забути про опалення. Але ТЕЦ чомусь не квапиться припиняти подачу тепла: батареї продовжують гріти, а платіжки – приходити за графіком.

Пояснюємо, що відбувається та чому вимкнути ТЕЦ на період потепління неможливо

????Кожна теплопостачальна компанія керується у своїй діяльності нормативними документами та законодавством України. І одна з основних вимог до роботи ТЕЦ – дотримання температурного графіку. А саме – коригування температури теплоносія (води) в залежності від зовнішньої температури повітря.

????Графік розробляється перед кожним опалювальним сезоном та затверджується міською радою. У ньому чітко прописано, якої температури має бути теплоносій при певній температурі навколишнього середовища. Так-от, мінімальна температура теплоносія на виході з ТЕЦ згідно температурного графіку – 70°C. І нижче цього рівня вона опускатися не може.

????Важливо зазначити: ТЕЦ подає теплоносій однакової температури до всіх будинків, а далі все дуже індивідуально. Дві сусідні й однакові на перший погляд будівлі можуть споживати різну кількість тепла. На це вливає багато факторів: стан внутрішньобудинкових мереж, елеваторних вузлів, запірної арматури, кількість квартир з індивідуальним опаленням тощо. Значення мають навіть такі неочевидні речі, як інсоляція та роза вітрів.

????Якщо будинкова система опалення розбалансована, що найчастіше трапляється через несанкціоновані втручання, то навіть у межах одного будинку в одних квартирах буде душно, а в інших – навпаки, холодно.

????Так, ТЕЦ не може регулювати обсяги тепла для окремо взятого будинку, але це можуть зробити самі мешканці. Найкращий варіант – встановити ІТП (індивідуальний тепловий пункт) з функцією регулювання температури залежно від погоди. З його допомогою можна обирати той рівень тепла, який буде комфортним для більшості жильців. А головне – заощаджувати на опаленн

Схожі повідомлення

 Післязавтра, 28 червня, у фіналі Кубка Мікльоша ФК «Новий Розділ» зіграє з ФК «Олесько»

admin3

Санкційні підсумки 2023 року

admin3

Подружжя львівських медиків спіймали на хабарі у військового

admin2

Медична реформа – які лікарні на Львівщині будуть надкластерними, кластерними і загальними?

admin2

Від початку року на Львівщині – 63 наркозбувачі, більше 8,5 кг наркоти вартістю понад 7 млн грн

admin2

Судитимуть керівників комунального підприємства, обвинувачених у забрудненні земель курортного селища Славське Львівської області

admin3

Залишити коментар