16.5 C
Lviv
01.05.2024
Новороздільська ОТГ

Богдан Николин –  новорозділець, удостоєний відзнаки Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного «Срібний хрест». Штрихи до портрета воїна

 

Про цю приємну новину першим повідомив наприкінці минулого тижня на сторінці «Наші Станківці – Тужанівці»   у Facebook староста сіл Берездівці та Гранки – Кути Дмитро Сапига. Готуючи більш розширений матеріал про відважного земляка – військовослужбовця, удостоєного такої високої нагороди Головнокомандувача ЗСУ  для публікації у  «Віснику Розділля», репортер дізнався, що Богдан Николин є мешканцем Нового Роздолу. А також і те, чому  допис про відзнаку воїну ЗСУ  спершу з’явився на сторінці «Наші Станківці – Тужанівці».

А тепер – про все за порядком.

Отже, Богдан Іванович Николин народився  у Станківцях, навчався у Тужанівській СШ, згодом поступив у НУ «Львівська політехніка» на геодезичний факультет, де була військова кафедра.

Із своєю майбутньою дружиною новороздолянкою Іванною познайомився в Тужанівцях, звідки походить її бабуся – дідусь. А відтак, покохавши один одного, молодята одружилися. У щасливого подружжя народилося двоє діток. Донечка Тетяна зараз навчається на четвертому курсі НУ «Львівська політехніка» на факультеті «Міжнародні відносини», син Владислав – учень 10 класу ЗЗСО І-ІІІ ст. №4.

До широкомасштабного військового вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року  пан Богдан працював провідним землевпорядником у ПП «Картограф», що у Жидачеві. Дружина Іванна Іванівна вже тривалий час очолює терапевтичне відділення Новороздільської міської лікарні. Про її високопрофесіоналізм та фаховий колектив працівників  у «Віснику Розділля» було надруковано допис Валентини Косів «Лікарям та медперсоналу терапевтичного відділення – від вдячних пацієнтів – пенсіонерів».

Як повідомила репортера Іванна Іванівна, до війська Богдана призвали 27 жовтня 2022 року. «Чоловік  до виконання свого військового обов’язку  був готовий, бо, коли ми у сімейному колі обговорювали це питання, він казав, що захищати державу від ворога, який має на меті фізично знищити український народ, повинен кожен, коли прийде свій час», – згадує Іванна Іванівна.

Спочатку Богдан Николин  проходив навчання  на 3-місячному вишколі офіцерів запасу на  Яворівському полігоні, а відтак був скерований на службу у 82-у окрему десантно – штурмову бригаду. Коли командування формувало нову артбатарею, то Богдана з групою військовослужбовців було відкомандировано на навчання у Німеччину. Після завершення півторамісячного  навчання з німецькими військовими інструкторами Богдан Николин повернувся у свою військову частину.

У спілкуванні з дружиною та дітьми , коли є така можливість, Богдан Іванович жартівливо  повідомляє про військові будні, говорить, що все добре, просить, аби не хвилювалися. Звісно, рідні підтримують такий оптимістичний алгоритм спілкування, але, зізнається Іванна Іванівна, усі хвилюються за «свого захисника». Тому всі надзвичайно раділи, коли в жовтні 2023-го  Богдан прибув додому у 10-денну відпустку. Утім, час майнув дуже швидко, і невдовзі Богдан знову відбув у свій підрозділ на Запорізькому напрямку.

І знову тривоги, і знову спілкування у месенджері. Така тепер доля усіх, чиї чоловіки, брати, рідні захищають Державу від рашистів.

Утім, нещодавно у  сім’ю  Николиних прийшла звістка, яка пройняла усіх до глибин душі радістю і гордістю: з 10 днів тому Богдан Николин повідомив дружину про отриману  від Головкома Залужного нагороду «Срібний хрест» і скинув фото.

Що ж, і ми, газетярі, вітаємо новороздільця  з отриманням такої високої відзнаки. Бажаємо Божої опіки, військової вправності і Перемоги.

Іван БАСАРАБ

ВІД РЕДАКЦІЇ. Нагадаємо, що натепер у Новороздільській громаді відзнаки Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного  отримали: уродженець с. Гранки – Кути Андрій Якуц – «Золотий хрест», уродженець Роздолу світлої пам’яті Тарас Гурський – «Золотий хрест». А декілька днів тому і мешканець с. Березівці Володимир Герба – «Золотий хрест». Докладніше у наст. числі «ВР».

Схожі повідомлення

Світлої пам’яті Воїна- новороздільця  Володимира САДОВОГО нагороджено відзнакою «Хрест Героя». Посмертно

admin3

Нова “швидка допомога” прибула до Нового Роздолу

admin2

Новий Розділ – графік відключення електроенергії на 31 жовтня

admin2

Захисникам – односельчанам – пакунки від волонтерської команди сіл Гранки Кути та Берездівці

admin3

ДМЗ «Карпати» розглядає можливість виготовлення модульних будинків

admin2

Вітання отцю Степану ПОПКУ з іменинами

admin2

Залишити коментар