16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

КП «Розділжитлосервіс» про абонплату

Питання до керуючого комунального підприємства «Розділжитлосервіс» Богдана Жука були практично ті ж самі.

У квитанціях за оплату послуг поводження з побутовими відходами з’явилася нова графа «абонентське обслуговування». На якій основі введено додаткову оплату?

  • 04 листопада 2021р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 р. № 1124 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 р. № 1070», якою введено Типовий індивідуальний договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами, який є публічним договором приєднання.
    Зокрема, однією з основних умов даного договору є плата виконавцю послуг, яка складається з плати за послугу та плати за абонентське обслуговування, що вносяться споживачем виконавцю щомісяця однією сумою.
  • Звідки, на основі якого законодавства появилася оця плата за абонентське обслуговування?
  • Саме ж поняття “плата за абонентське обслуговування” було введено ще у 2017 році після прийняття закону України “Про житлово-комунальні послуги” в новій редакції, згідно з яким плата за абонентське обслуговування – платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг, що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами.
  • Як визначається розмір цієї плати?
    Розмір плати за абонентське обслуговування розраховується виконавцем послуг, виходячи з витрат підприємства, відповідно до постанови Кабінет Міністрів України від 21.08.2019 р. №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг».
    Граничний розмір плати за абонентське обслуговування на одного абонента для послуг з поводження з побутовими відходами становить з 1 січня 2022 року 17,28 грн.
  • Абонентське обслуговування – це платіж, який споживач сплачує, як Ви прокоментували вище, за індивідуальним договором. А якщо мешканець не уклав такого договору?
  • У зв’язку з цим та на виконання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 р. № 1070» від 28 жовтня 2021 р. № 1124, КП «Розділжитлосервіс» Новороздільської міської ради оприлюднено на сайті Типовий індивідуальний договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами, який є публічним договором приєднання, який вважається укладеним через 30 днів після розміщення та запроваджено плату за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для споживачів послуг за індивідуальними договорами, яка становить 9,00 грн. Даний платіж нараховується щомісячно, у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок, залежить від затвердженого мінімального прожиткового мінімуму в Україні, а тому може змінюватись, також на нього надається державна субсидія. Плата за абонентське обслуговування сплачується незалежно від користування послугою.
    Послуга з поводження з побутовими відходами надається згідно з умовами договору та вимогами правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, що затверджуються Кабінетом Міністрів України. Критерієм якості послуг є дотримання графіка вивезення побутових відходів, дотримання правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, дотримання вимог законодавства щодо надання послуг з вивезення побутових відходів.
    Індивідуальний договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами, заява-приєднання до даного договору, інформація про плату за абонентське обслуговування тощо розміщені на веб-сайті виконавця послуг- https://kp-rozdil-jitloservice.info-gkh.com.ua.

Схожі повідомлення

Сергій Притула – громаді села Берездівці

admin2

“Мальви” заспівали у храмах: волонтерський збір в підтримку ЗСУ

admin2

Центральна площа – розпочалися роботи…

admin2

Іван НИКОЛИН – працьовитий , скромний, вихований молодий сучасник  із добрими, щирими  очима. Воїн світла, який назавжди у серцях тих, хто його знав

admin3

Запрошуємо на концерт творчих колективів!

admin3

22 січня – День Соборності України!

admin3

Залишити коментар