16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

БФ «Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ» та Спадщина.UA / Heritage.UA – перший проект на благо припалацового парку в Роздолі!

Про успішний поступ в реалізації проєкту “Палац Розділ” йдеться у повідомленні на сторінці “Палац Розділ / Rozdil Palace” у Facebook:

БФ «Спадщина.УА», що є партнером «EFI Group» в реалізації проекту «Палац Розділ», став одним із учасників програми «ELIS», яку реалізує БФ «Карітас Львів УГКЦ» для підтримки вразливих груп населення в малих громадах Львівщини.

Проект «ELIS – гроші за роботу» має на меті сприяти працевлаштуванню вразливих, але працездатних українців, які постраждали від російської агресії (як ВПО так і місцеве населення) та іншим вразливим групам населення допомогти повернутись у звичний темп життя, розширити соціальні та економічні можливості.

В рамках проекту ми змогли надати тимчасову роботу на 2-3 місяці десятьом людям з інвалідністю та внутрішньо переміщеним особам, що сьогодні проживають в Роздолі.

Їхнє завдання – впорядкування території поряд з нашим палацом Лянцкоронських-Жевуських, адже вже навесні мріємо запросити вас на початок туристичного сезону та прагнемо, щоб вам було приємно мандрувати доріжками та алеями колись розкішного, ідеально впорядковано та доглянутого парку.

Територія довкола палацу має площу 10 гектарів та перебуває в комунальній власності Новороздільськоі міської територіальної громади. Частина території, а саме ділянка довкола палацу площею 6 гектарів, має статус парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Ми поставили собі за завдання максимально розчистити територію від самосіву. Нещодавно ми частково розчистили парк на ділянці від головної брами до палацу за кошти ТОВ «Палац Розділ».

Зараз, в рамках «ELIS» поставили собі за мету розчистити ділянку зліва від палацу – від первісного головного входу, де ще збереглася розкішна автентична брама.

Ми не зможемо в рамках цього проекту доглянути весь парк, проте крок за кроком та використовуючи всі можливі ресурси поступово рухаємося до втілення мрії – відновлення згідно архівівних матеріалів одного з найгарніших історичних парків України та розвитку культурно-туристичного потенціалу громади, головною окрасою якої скоро стане (та насправді і зараз є) палац Розділ ????

Зі свого боку дуже дякуємо нашим помічникам, що так старанно впорядковують територію, та БФ «Карітас Львів УГКЦ», що надав таку можливість.

Зазначимо, що перед початком робіт з поверхневого впорядкування парку ми консультувалися з фахівцями з Національного лісотехнічного університету України, місцевими екологами та представникам Державної екологічної інспекції у Львівській області. Для нас дуже важливо правильно підходити до реконструкції та утримання парку, тому незабаром розпочнемо його дослідження.

Щиро Ваша,

Команда ТОВ «Палац Розділ»

Схожі повідомлення

Традиційні добрі справи Миколая у «Промені життя»

admin2

Чотирьох лікарів у Новому Роздолі судитимуть за смерть вагітної пацієнтки

admin2

Вітання з Днем Незалежності голови Народного Руху України Андрія КОРНАТА

admin2

Документальний фільм про Новий Розділ – у ТОП-5 проєктів Програми молодіжних ініціатив

admin2

Благоустрій “кільця” на Березині

admin2

Цікаві навчання рятувальників у новороздільській школі

admin2

Залишити коментар