16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

Влада і громада міста Поліце організували перебування і дозвілля новороздільських  дітей військовослужбовців на найвищому рівні. Щиро вдячні польським друзям!

Вже вкотре місто-побратим Нового Роздолу – Поліце (Республіки Польща) приймало на відпочинок дітей наших військових. 40 діток із Новороздільської громади, чиї батьки загинули, були поранені, зникли безвісти або виконують свій військовий обов’язок із захисту України, мали можливість відпочити від щоденних тривог та сирен і познайомитись з культурою та цікавими місцями наших сусідів.

Супроводжували у цій поїздці дітей четверо дорослих, а саме – начальник відділу з питань гуманітарної політики управління культури, спорту та гуманітарної політики Новороздільської міської ради – Оксана Єсауленко, заступниця головного лікаря Новороздільської лікарні – Ольга Шелудько, заступник начальника-начальник відділу пільг управління соціального захисту населення – Олена Спас та директор «Міського будинку культури «Молодість» м. Новий Розділ – Ірина Сагало.

Відбувся такий відпочинок на запрошення бурмістра Поліце – Владислава Дякуна. Це вже друга така поїздка, яку організовує Новороздільська міська рада у партнерстві Powiat Policki та Gmina Police. Ця поїздка була безкоштовною завдяки партнерству двох міст.

Незважаючи на те, що на території,  де відпочивали наші дітки, відбувався ремонт, польська сторона зробила все можливе, щоб новороздільці  відчували себе в комфорті та безпеці.

Ці 12 днів перебування у Польщі були насиченими та цікавими. Була добре продумана програма розваг, а ще цьогорічному відпочинку  сприяла погода –  було тепло і сонячно.

Багато приємних несподіванок очікувало у гостинному Поліце  на наших дітей. Відвідини екологічного центру та костелу, цікава екскурсія до зоопарку, різноманітні майстер-класи, подорож у світ віртуальної реальності та джампінг клуб; також  діти мали можливість покататись на картах (гоночних автомобілях), човені-драконі  (драгонботі) та провели захоплюючий день у аквапарку, вправно грали в більярд та розважались в боулінг – клубі, катались на велосипедах та роликах, відвідали планетарій та Морський центр науки, провели активний відпочинок на Балтійському морі та ще багато різних цікавих заходів для  активного дозвілля  було організовано для наших діточок.  Усіх  й не перелічити.

Чудово, що дітки мали змогу побачити світ, відчути, що у них є справжні друзі, які турбуються про них, а головне – дітки мали можливість відволіктися від війни та, хоч трішки, забути про страшне сьогодення України.

На прощальному вечері, організованого на честь наших дітей, було багато поважних гостей, а саме: бурмістр міста Поліце – Владислав Дякун, консул України Генрик Колодій, староста Анджей Беднарик, заступниця старости повіту Поліце, директор осередку (на території якого жили наші діти), наші любі і до безміри приязні   польські опікуни Дорота та Артур Загорські, та багато інших. Приємною несподіванкою для нас була тепла зустріч із нашими земляками, які вже давно мешкають у Поліце – родиною, світлої пам’яті Ярослава Кривого.

Усі діти отримали подарунки від Powiat Policki та Gmina Police – канцтовари, солодкі смаколики, солодощі від консула України у Польщі та сувеніри від інших поважних гостей. В свою чергу – на знак пошани і вдячності українська сторона теж вручила подарунки, висловила теплі слова щирої подяки, а ще – подарувала чудові концертні номери, які під час перебування на відпочинку підготували наші діти разом з опікунами.

З чудовими враженнями та позитивними емоціями дітлахи повернулись до рідних домівок.

Щиро дякуємо усім, хто спричинився до цієї поїздки і завдяки кому вона стала насправді – незабутньою! Зокрема, громаді міста Поліце в особі бурмістра Владислава Дякуна та Новороздільській міській раді в особі міського голови Ярини Яценко.

А ще – велика подяка Артуру Загорському та Дороті Загорській-Марись за їх велике та щире серце! Ми дійсно відчували Вашу щоденну турботу і опіку. Радіємо, що в ці дні Ви теж були разом із нами.

Кожен, хто був у цій поїздці, створив сприятливу та позитивну атмосферу, в якій комфортно було усім – і дітям і дорослим.

Ми вдячні нашим партнерам за цю можливість. Діти захисників потребують особливої підтримки та мають хоч на мить відчути барви дитинства.

 Оксана ЄСАУЛЕНКО, начальник відділу з питань гуманітарної політики

Управління культури, спорту

та гуманітарної політики

Новороздільської міської ради

Схожі повідомлення

Де межа людської гідності? Відеоспостереження за місцевими злодюжками…

admin2

Держекоінспекція перевірила діяльність підприємства у Гранки-Кутах і видала припис… ТзОВ “Миколаївбудкерам”

admin2

Асфальтобетон не надійшов у вівторок зі Стрия через поламку на заводі. Тож укладання асфальту на площі завершиться завтра

admin3

Продовжуємо покращувати якість послуг в нашій лікарні

admin3

Ольга ШЕЛУДЬКО: «Станом на 3 вересня провакциновано 5 тисяч 211 мешканців Новороздільської громади. Серед освітян – першими вакцинувалися педагоги ЗШ №5 і ЗШ №2. Найвищий відсоток щеплень – у Роздільській СШ і Берездівецькому ДНЗ»

admin3

НАПУ запевнив: у Новому Роздолі буде відділ поліції!!!

admin2

Залишити коментар