16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

Як перевірити бу iPhone 11 Pro перед покупкою?

Покупка смартфона Apple – це завжди ризик. Бо є багато прийомів, як видати, презентувати старий апарат за новий. До того ж, часто бу айфони акуратно носили в чохлі, тому його стан може бути цілком нормальний – без подряпин та інших дефектів. Проте технічний стан, звісно, бажає мати кращого. Виникає питання: Як перевірити, чи дійсно iPhone 11 Pro бу хороший, чи вже «дихає на ладан», і від придбання такого краще відмовитись? Відповідають спеціалісти «ЯК НОВИЙ», інтернет-магазину вживаної техніки з Харкова. 

Перевірка Apple iPhone, що був на руках – з чого почати? 

Первинний огляд передбачає перевірку базових функцій та стану телефону: 

  • місткості батареї (в налаштуваннях);
  • IMEI;
  • можливість дзвонити та комфортно розмовляти;
  • справність зарядного порту;
  • можливість підключення навушників (як провідних, так і бездротових);
  • роздачу мережі Wi-Fi;
  • лоток для SIM картки (має бути цілим);
  • перевірку роботи динаміків та камери. 

Що стосується IMEI, то номер обов’язково повинен збігатися у всіх джерелах: в налаштуваннях, за кодом * # 06 #, на коробці гаджета, в iTunes, на лотку SIM, а також на самому айфоні. 

Перевіряємо Айфон 11 Про бу на контакт з рідиною 

Однією з найпоширеніших причин продажу «яблучного» смартфона є те, що попередній власник його «втопив». Оскільки зробити це з сучасними моделями iPhone досить складно (бо мають вологозахист), признаки контакту з водою свідчать про те, що мобільний зазнав серйозного контакту з рідиною і це могло порушити його роботу, запустити незворотні процеси поступового виходу апарату з ладу.

На щастя, легко перевірити, чи був iPhone 11 Pro бу пошкоджений водою. Починаючи з Apple iPhone 5, купертинівці оснащують всі свої девайси спеціальним індикатором. Він розташований у глибині гнізда для лотка SIM. Дістаньте карту мобільного оператора та посвітіть всередину роз’єму ліхтариком. Якщо індикатор сріблястого кольору, значить усе гаразд, а якщо червоного, то телефон вже встиг поплавати. 

Перевірка корпусу Айфона 11 Про бу 

Обов’язково потрібно проглянути всі зазори та оригінальність деталей корпусу. Часто пристрій, який вже розбирали, складено погано: може відшаровуватися дисплей, хрустіти стики і т. д. Особливо уважно варто дивитися на місця явних сколів. Це означає, що телефон падав на цю частину корпусу. А також перевірити наявність світлих плям на дисплеї, увімкнувши чорну картинку (якщо це IPS). Що стосується потертості граней, то тут занадто переживати не варто – це нормальна практика для бу айфонів. Вони стираються від чохлів та й самі собою.

Не менш важливо вивчити всі гвинтики. Викрутити їх не залишивши слідів дуже і дуже складно, і це можуть зробити одиниці майстрів. В стихійних майстернях, звісно, з цим не заморочуються, тому сліди від втручання в апарат дуже добре видно.

Також не забудьте понатискати кнопки, гойдалки гучності, потикайте пальцем детектор – все повинно працювати як годинник. Порт зарядки iPhone 11 Pro бу також має бути встановлено рівно, а штекер – підключатися до нього без проблем.   

iPhone 11 Pro бу – як перевірити батарею та хмарне сховище 

Хоча акумулятор можна перевірити і через налаштування телефону, часто цифри там трохи брешуть. Щоб дізнатися точні дані, потрібно підключити пристрій до комп’ютера на macOS або Windows. Для цих операційних систем існують безкоштовні програми типу coconut Battery чи iBackupBot. Вони й покажуть реальний стан справ.

Також просто перед покупкою айфона не забудьте підключити його до свого iCloud. Якщо ж власник не дає вам цього зробити, переконайтеся, що апарат не заблокований. Попросіть продавця, щоб він зайшов до свого айклауду, а потім обов’язково з нього вийшов. 

Де купити Айфон 11 Про бу в Харкові та Україні? 

Якщо хочете бути впевнені в покупці бу iPhone 11 Pro, логічно звернутися до магазину, що займається продажем вживаних Apple багато років. «ЯК НОВИЙ» є одним з ритейлерів, що не лише ретельно перевіряє кожен айфон перед продажем – має в асортименті бу та вітринні варіанти, на які дає гарантію. Фізичні точки продажів магазину є у Харкові, Дніпрі, Києві, Одесі, та доставка по Україні.

Схожі повідомлення

Андрій Денелейко зі Стрия врятував трьох людей

admin2

Наслідки війни: з початку року в Україні знищили понад 41 тисячу вибухонебезпечних предметів!

admin2

Війна: начмед “Феофан” – непоправна втрата

admin2

4 ворожі ракети влучили в авіаремонтний завод у Львові, 1 людина поранена: Максим Козицький

admin3

«ТоргОборуд» – надійний постачальник професійного обладнання

admin

12 липня – День паперових пакетів

admin

Залишити коментар