16.5 C
Lviv
11.02.2025
«Вісник Розділля»
Україна

Як правильно вибрати рибу для ролів і суші?

Чи погоджуєтесь ви з думкою, що саме від обраної риби залежить смак суші? Яка риба використовується та якої якості – це ті головні фактори, від яких буде залежати сподобаються вам суші чи ні. Адже риба – це головний інгредієнт багатьох видів суші й ролів. В Японії з цим питанням простіше. Там ресторани готують страви з тільки-но виловленої риби. Навіть у деяких харчових закладах стоять величезні акваріуми зі свіжою рибою, і відвідувач має можливість вибрати рибу, з якої йому приготують страву. Коли забажаєте замовити суші у Львові, робіть це в перевірених закладах, які готують страви тільки зі свіжих продуктів та дотримуються всіх санітарних норм під час приготування.

655e10756dd1b.webp

Як вибрати рибу для суші?

Існує декілька головних критеріїв, на які спираються поважні ресторани при виборі риби для суші.

  • Рибу потрібно вибирати свіжою, не варто зупиняти свій вибір на заморожених варіантах. Адже ви не знаєте, скільки разів її могли так заморожувати та за яких умов.
  • Обираючи між цілою рибою та її окремими частинами, краще надати перевагу цілій. Після того, як ви придбали рибину, відразу треба її почистити. Якщо ви купуєте рибу про запас, то загорніть підготовлені шматочки у харчову плівку та помістіть у морозильну камеру. Не потрібно виставляти надто низьку температуру, інакше при сильному замороженню риба стане жорсткою.
  • Купуйте рибу тільки у перевірених місцях, у тих продавців, яким ви довіряєте.
  • Перед покупкою потрібно уважно оглянути рибу, вона повинна мати здоровий вигляд та щільну, пружну структуру. Зябра у свіжої риби без слизу, яскраво-червоного або рожевого кольору.
  • Риба не повинна мати ніяких сторонніх запахів. Свіжа риба, як правило, запаху не має, або трохи може пахнути йодом.

Вибираємо вид риби

Який вид риби вибрати – це вирішувати вам. Найчастіше використовуються:

  • тунець;
  • лосось;
  • вугор;
  • форель;
  • морський окунь;
  • сьомга.

Універсальним варіантом є тунець. Але, на жаль, ця риба дуже дорога, тому не кожному доступна. Останнім часом тунця стали вирощувати у штучних водоймах, тому ця риба стала більш доступнішою, і ресторани її закуповують у великій кількості.

Найпопулярнішими видами риби для приготування суші є так звана червона риба: лосось, сьомга, форель. М’ясо таких риб дуже ніжне та гарне на смак. 

В Японії здебільше використовують сиру рибу для ролів. У нас же надають перевагу рибі, яка пройшла відповідну термічну обробку. Це може буде копчення, як для вугра, або засолювання (форель, лосось).

Замовляйте суші в Monosushi. Тут ви гарантовано отримаєте не тільки смачну страву, а ще й ідеальної якості.

Схожі повідомлення

28-річний львів’янин збив автівкою «Audi A4» двох жінок 33-х та 34-х років, які перебували на пішохідному переході

admin3

Юрій БУТУСОВ: “Росіяни можуть сьогодні радіти – Роман Червінський, який був безпосередньо дотичний до ліквідації цілої низки російських командирів, в тому числі «Мотороли» та «Гіві», заводиться у наручниках до зали суду за вигаданим правопорушенням”

admin3

Злодій зарився у сніг, переховуючись від поліції.

admin1

ПЦУ спростувала міф щодо канонічності Московського патріархату

admin3

Номінант Нобелівської премії, письменник Сергій Жадан мобілізується до бригади Нацгвардії “Хартія”

admin3

З 14 по 19 лютого 2022 року особовий склад поліції переведений на посилений режим несення служби

admin3

Залишити коментар