Чи погоджуєтесь ви з думкою, що саме від обраної риби залежить смак суші? Яка риба використовується та якої якості – це ті головні фактори, від яких буде залежати сподобаються вам суші чи ні. Адже риба – це головний інгредієнт багатьох видів суші й ролів. В Японії з цим питанням простіше. Там ресторани готують страви з тільки-но виловленої риби. Навіть у деяких харчових закладах стоять величезні акваріуми зі свіжою рибою, і відвідувач має можливість вибрати рибу, з якої йому приготують страву. Коли забажаєте замовити суші у Львові, робіть це в перевірених закладах, які готують страви тільки зі свіжих продуктів та дотримуються всіх санітарних норм під час приготування.
Як вибрати рибу для суші?
Існує декілька головних критеріїв, на які спираються поважні ресторани при виборі риби для суші.
- Рибу потрібно вибирати свіжою, не варто зупиняти свій вибір на заморожених варіантах. Адже ви не знаєте, скільки разів її могли так заморожувати та за яких умов.
- Обираючи між цілою рибою та її окремими частинами, краще надати перевагу цілій. Після того, як ви придбали рибину, відразу треба її почистити. Якщо ви купуєте рибу про запас, то загорніть підготовлені шматочки у харчову плівку та помістіть у морозильну камеру. Не потрібно виставляти надто низьку температуру, інакше при сильному замороженню риба стане жорсткою.
- Купуйте рибу тільки у перевірених місцях, у тих продавців, яким ви довіряєте.
- Перед покупкою потрібно уважно оглянути рибу, вона повинна мати здоровий вигляд та щільну, пружну структуру. Зябра у свіжої риби без слизу, яскраво-червоного або рожевого кольору.
- Риба не повинна мати ніяких сторонніх запахів. Свіжа риба, як правило, запаху не має, або трохи може пахнути йодом.
Вибираємо вид риби
Який вид риби вибрати – це вирішувати вам. Найчастіше використовуються:
- тунець;
- лосось;
- вугор;
- форель;
- морський окунь;
- сьомга.
Універсальним варіантом є тунець. Але, на жаль, ця риба дуже дорога, тому не кожному доступна. Останнім часом тунця стали вирощувати у штучних водоймах, тому ця риба стала більш доступнішою, і ресторани її закуповують у великій кількості.
Найпопулярнішими видами риби для приготування суші є так звана червона риба: лосось, сьомга, форель. М’ясо таких риб дуже ніжне та гарне на смак.
В Японії здебільше використовують сиру рибу для ролів. У нас же надають перевагу рибі, яка пройшла відповідну термічну обробку. Це може буде копчення, як для вугра, або засолювання (форель, лосось).
Замовляйте суші в Monosushi. Тут ви гарантовано отримаєте не тільки смачну страву, а ще й ідеальної якості.