16.5 C
Lviv
03.05.2024
Без категорії Новороздільська ОТГ

10 років тому: фотоспогади – як усе починалося

10 років минуло від початку Євромайдану… Ніби так давно, бо ж скільки змінилося за цей десяток літ… І ніби ж не такий вже і великий відтинок часу?

Небесна сотня давно вийшла за межі тисячі…. Європа відкрила двері перед нами, хоча офіційно ще і не зовсім прийняла в своє співтовариство. А от Герої українці віддають душу й тіло за Волю та Незалежність… – і “Плине кача…” так часто і сумно лине над містами та селами….

Як воно було, 10 років тому? Діляться спогадами, хто голосно і публічно, хто у тихих розмовах у тісному колі близьких, хто із зажурою відмахується, та тепер, мовляв, подивіться що твориться, а хто гордо стверджує – з того все і почалося. А вистояли на Майдані – переможемо і у війні – оптимістично завершують.

21 листопада приніс до редакції фото 10-річної давнини Зеновій Горін – спогади, прізвища, дати… Втім, міцної приналежності до української нації та прагнення Волі Україні він, як і його друзі на фото, не втратив.

28 листопада 2013 року виїхали автобусами з Миколаєва. Були присутні на першому велелюдному мітингу 29 листопада. Зі сцени біля стели виступав і Василь Кіндрацький, який загинув 28 травня 2015 у с. Водяне Ясинуватського району Донецької області, вивісивши на вишці український стяг — український військовик-доброволець, заступник командира батальйону ОУН-ЗСУ, заступник голови Львівської крайової організації Народного Руху України, голова Миколаївської РДА Львівської області (2005—2010).

Поверталися додому пізно ввечері 29 листопада, тривожно спостерігаючи, як до майдану стягувалися темні хмари омонівців і навіть не підозрюючи, яке криваве побоїще станеться у ніч з на 30 листопада, практично змінивши вісь української історії… Потім була ще не одна поїздка…

Яремко Дмитро, Богдан Клим, Петро Горін, Михайло Тригуб, Камінський, Микола Моцяк, Ігор, Лідія Котеляк – усіх і не згадати

Діліться і ви в коментарях своїми спогадами, розповідями, фотографіями.

Схожі повідомлення

Маринований імбир: як правильно їсти імбир до суші?

admin

Дмитро САПИГА: «Спільними зусиллями і доброчинців, і мешканців села виконано важливу роботу з прокладання канави вздовж дороги по вул. Новій для збору стічних вод»

admin

Члени злочинного угрупування нападали на «валютників» та відбирали гроші. Львівські поліцейські повідомили про підозру 8-м учасникам банди

admin3

Оренда яхт в Києві: урізноманітнення столичного відпочинку

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 8 листопада

admin

В м. Новий Розділ рятувальники допомогли матері потрапити до зачиненої квартири, де лишалась 3- річна дівчинка

admin

Залишити коментар