16.5 C
Lviv
01.05.2024
Новороздільська ОТГ

Новий спортивний майданчик у Новому Роздолі

17 листопада відбулося урочисте відкриття нового спортивного майданчика у Новому Роздолі, біля Новороздільського ЗЗСО №4 – другого за цей рік у нашому місті (місяць тому відкрили майданчик з штучним трав’яним покриттям в Новороздільській школі №3, збудований батьками загиблого воїна Ростислава Бальзана) і перший у місті зі штучним наливним покриттям.

Майданчик збудовано за кошти Новороздільської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації.

На відкриття прибули гості – начальник управління молоді і спорту ЛОДА Роман Хім’як, заступник голови ЛОДА Іван Собко, голова Стрийської райдержадміністрації Богдан Янко, міський голова Ярина Яценко, начальник Новороздільського міського відділу освіти Галина Панчишин, керівники комунальних установ, які допомагали з проведенням ремонтних робіт та облаштування території навколо – Богдан Жук, КП “Розділжитлосервіс”, Микола Поглод, ДП “Благоустрій”. Отці Роман Штігер та Андрій Міджак, до речі, обоє випускники цієї школи, провели молитву та окропили присутніх на святі відкриття, наголосивши, що особливо приємно, коли у місті роблять для дітей та молоді, нашого майбутнього.

Яценко Яценко навела приклад, коли зустріла ввечері дітей, які йшли з Берездовець в Новий Розділ, бо у них черга на спортивний майданчик біля 5-ї школі (до речі, стан якого уже не дуже хороший). “У нас тільки школярів понад 3200. Не говорячи вже про студентів, тож спорт – важливо, він має переважати над телефоном і комп’ютерними іграми. Свого часу Черчіль сказав: якщо не будемо вкладати в культуру, то заради чого воюємо? Так і тут: якщо не будемо вкладати в дітей, то заради чого воюємо?”. Це і було свого роду відповіддю на питання, чи на часі будувати спортивні майданчики. Попередні роки, між іншим, на Львівщині щороку зводили таких 40-45. Цьогоріч лише ж 13, і Новий Розділ, який практично вже і не мав хороших спортивних майданчиків, дочекався свого часу.

У день відкриття відбулося і перше спортивне нагородження – днями у спортивному залі школи №4 відбулися командні змагання з волейболу серед дівчат 2010 р.н. і молодших, учнів ДЮСШ. Нагороди вручали Роман Хім’як і начальник управління культури, спорту та гуманітарної політики Володимир Засанський: 3 місце – команді з Жидачева, 2 – з Трускавця і за 1 місце медалі та кубок отримала команда волейболісток з Нового Роздолу.

А перерізати стрічку разом з міським головою Яриною Яценко та начальником управління молоді і спорту ЛОДА Романом Хім’яком пощастило учням 5-Б – Інеса Корейська та Василь Мних.

А урочисту програму доповнили своїми творчими талантами учні школи – ведучі Настя Шумська і Андрій Франків, читці віршів з 5-Б Яна Курбабич, Ангеліна Шуляк, Софія Полоцьких, Інеса Корецька, Анастасія Кузьмич, Василь Мних, співаки Софія Кавалець, Вікторія Юрко, Соломія Гарасимів, Софія Плетеня, Анна Олійник і танцюристи Настя Сочило, Домініка Людкевич, Оля Кузик, Іна Дияк, Кароліна Федчук, Віка Думелицька, Марія Черномор, Аліна Маланчук.

Схожі повідомлення

На Алеї Героїв розпочали встановлення стендів в пам’ять про воїнів-Героїв, які загинули внаслідок російської агресії

admin3

Новороздільську громаду відібрано на участь у проекті «Школа ГРАНТРАЙТИНГУ», який реалізовується Обласною асоціацією місцевих ради «Ради Львівщини» спільно з Українським католицьким університетом

admin3

Покараний за побиття дитини у Новому Роздолі

admin2

Новий Розділ: хода випускників та святковий концерт з участю Іллі Найди

admin2

ФК “Новий Розділ”: за два роки з дня заснування успіхи вагомі, а перспектива обнадійлива. Так тримати!

admin3

Кінець року – початок нового проєкту від House of Europ

admin2

Залишити коментар