16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

У Новороздільському політехнічному фаховому коледжі відбувся тематичний тиждень дисциплін автомобільного транспорту

Традиційно у жовтні відзначається День автомобіліста та дорожника. Не був винятком і цей рік. З цього приводу в коледжі проходив тиждень дисциплін автомобільного транспорту, який дав змогу викладачам і студентам продемонструвати свої досягнення, пізнати виробничі процеси на сучасних підприємствах.

Про важливий захід йдеться у повідомленні на сторінці “Новорозділський Політехнічний Фаховий Коледж у Facebok.

Розпочався тиждень циклової комісії з ознайомлення здобувачів освіти з інформаційним бюлетнем на тему: «Безпека дорожнього руху у воєнний час». Матеріали підготував викладач Василь ПАНІВ.

Одним з найкращих методів навчання є поєднання теоретичних і практичних занять з отримання навичок для майбутньої спеціальності. Користуючись нагодою, викладач циклової комісії Іван ДИДИШИН організував для студентів групи АТ – 31 ознайомчу екскурсію на ДМЗ «Карпати”. Вкотре переконались, що навчання і практика є невід’ємними частинами життя. Студенти ознайомились з верстатами та обладнанням, з організацією виробництва.

Також в рамках тижня циклової комісії викладачем Михайлом БОРЩЕВСЬКИМ було організовано і проведено теоретичну конференцію на тему: «Механіка – це цікаво». Студенти групи АТ-21 Владислав Курилко, Дмитро Гедз, Назар Штирбу, Данило Гуменюк та Олег Наганда виступили з цікавими доповідями щодо застосування технічної механіки в автотранспортній галузі та в побуті.

Викладачами коледжу Ігорем КОРЕЦЬКИМ та Оксаною ЦИБУЛЬСЬКОЮ було організовано цікаву екскурсію зі студентами груп АТ-41, АТ-31 та КІ-26 у пожежно-рятувальну частину???? м. Нового Роздолу. Під час екскурсії студенти мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж .

Здобувачі освіти ознайомились з особливостями конструкцій пожежно-рятувальних автомобілів, з різноманітними устаткуваннями, які використовують при гасінні пожежі, порятунку й евакуації людей, наданні першої домедичної допомоги та збереженні матеріальних цінностей.

Цікавим та пізнавальним виявився круглий стіл, проведений викладачем Іваном ДИДИШИНОМ, на тему: «Електромобілі, чи все так просто?»???? Студенти спеціальностей «Автомобільний транспорт» та «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» виявили велику зацікавленість темою та в підсумку зустрічі зрозуміли, що майбутнє електромобілів є очевидним і неминучим. Під час проведення заходу студенти висловлювали свої ідеї та пропозиції щодо придбання та експлуатації електромобілів, впливу на екологічну безпеку при утилізації їхніх складових, дискутували над перевагами та недоліками в роботі електромобілів, порівнюючи їх з автомобілями на бензинових та дизельних двигунах.

Завершальним заходом тижня циклової комісії автомобільних дисциплін та машинобудування був огляд малюнків, підготовлених студентами коледжу 1-2 курсів, на тему: «Безпека на дорозі». Серед найкращих робіт комісія відзначила переможців конкурсу: 1-ше місце – студентка групи КІ-26 Олена Горак; 2-ге – студентка групи МК-24 Олена Фарина; 3-тє місце – студентка групи МК-24 Анжеліка Беляк.

На підсумковому засіданні тижня циклової комісії автомобільних дисциплін та машинобудування голова ЦК Ігор КОРЕЦЬКИЙ подякував викладачам комісії та студентам коледжу за активну участь у проведенні заходів та привітав усіх присутніх із днем автомобіліста та дорожника у нелегкий для України???????? час.

Р.S. Заплановані екскурсії на підприємства у рамках тижня спеціальності , які ще не відбулися у зв’язку з виробничими проблемами підприємств, будуть проведені у найближчий час та висвітлені на сайті коледжу.

Схожі повідомлення

“СКІФ” – чемпіон України!!!

admin2

Квіткові композиції на Березинському кільці – красиво і креативно

admin2

В рамках програми #flowers4school Новороздільська ЗЗСО І-ІІ ступенів 2 отримала 500 цибулин квітів!

admin3

У неділю граємо у шахи-шашки – збираємо на тепловізор !!!

admin2

Станківці-Тужанівці: Народний Дім

admin2

Готуємося до змагань з настільного тенісу!

admin2

Залишити коментар