16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

Громади подякували депутатам ВР, які не допустили вилучення “військового” ПДФО з місцевих бюджетів, – АМУ

17 жовтня 2023 року.

аму

Асоціація міст України від імені громад висловила вдячність народним депутатам України, які не підтримали законопроєкт 10037 про вилучення “військового” ПДФО з місцевих бюджетів.

Про це повідомляється на сайті АМУ, інформує Цензор.НЕТ.: https://censor.net/ua/n3450066

17 жовтня 2023 року Верховна Рада України не підтримала у другому читанні законопроєкт №10037, яким Уряд і Комітет ВРУ з питань бюджету пропонували вилучити з місцевих бюджетів “військовий” ПДФО з 1 жовтня 2023 року.

“Асоціація міст України від імені 1031 сільських, селищних, міських громад дякує народним депутатам, які утримались від голосування за законопроєкт №10037, чим забезпечили можливість спільної боротьби військових підрозділів і місцевого самоврядування проти РФ, зберегли життя наших військовослужбовців, які отримуватимуть необхідну допомогу вчасно”, – йдеться у повідомленні АМУ.

Асоціація міст України також висловила сподівання, що під час доопрацювання законопроєкту в ньому будуть враховані пропозиції АМУ про обов’язковий перерахунок громадами 70% “військового” ПДФО на допомогу захисникам.

“Законопроєкт відправлено на повторне друге читання зі скороченим терміном подачі поправок, отже є можливість підтримки профільним Комітетом ВРУ, а потім і Парламентом України позиції Асоціації міст України про збереження “військового” ПДФО в місцевих бюджетах з обов’язковим встановленням вимоги про перерахунок 70% від нього на сили безпеки та оборони. Це дозволить військовим підрозділам й надалі отримувати забезпечення з місцевих бюджетів швидко та доступно. Більше того, підтримка поправки про визначення в Кодексі прямого права місцевого самоврядування допомагати військовим підрозділам, дасть можливість громадам фінансувати розвиток виробництва для ВПК”, – наголосили в АМУ.

Раніше повідомлялося, що Правління Асоціації міст України звернулось до Президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо збереження в державному бюджеті на наступний рік “військового” ПДФО у місцевих бюджетах та загалом 64% ПДФО. Вилучення у громад цих коштів зруйнує систему оборони країни, завили в АМУ. 

Схожі повідомлення

Відпочинок у Трускавці – неймовірна можливість відпочити та покращити здоров’я

admin

ДТП на Львівщині за березень

admin2

Чому годування кормом корисніше за натуральне харчування?

admin

Chat GPT – що це таке?

admin

До фінішу Геннадій Печенюк доїхав з останніх сил і, присівши, відновлював дихання. Аж тут він почув своє прізвище як переможця у категорії «80+». Вау –у-у!

admin3

30 років Незалежності, 7 років війни!!! У Барвінкове вважають загиблих в АТО людьми, котрі не внесли вагомий внесок у боротьбу за Незалежність!!

admin2

Залишити коментар