16.5 C
Lviv
05.05.2024
Новороздільська ОТГ

Пошанування Івана Франка у Новому Роздолі

Непримітний пам’ятний знак Іванові Франку, розташований активним городянином, почесним громадянином Нового Роздолу Іваном Галімуркою ще на 150-річчя з дня народження знаменитого земляка, останні роки з ініціативи директора КЗ “Публічні бібліотеки” Новороздільської міської ради Галини Приріз став місцем пошанування поета, письменника, філософа, літературознавця Івана Франка.

Його можна відкривати вічно! Нові і цікаві факти з біографії та творчої діяльності Каменяра оповіла слухачам бібліотекар Ольга Кондратенко на літературних пошануваннях 25 серпня біля пам’ятного знака Івану Франку напередодні його 167-річчя.

Ожив вишиванками, квітами, віршами і людським гомоном кам’яний пам’ятний знак, завітали новороздільці, спинялися перехожі, стишували швидкість водії – і навіть не зупиняючись, подумки напевно кожен пригадав – це ж дні Івана Франка, нашого Каменяра. Неодмінно прибули активні, всюдисущі і цікаві до всього “таворяни”, навіть із квартальним рижим хвостатим “охоронцем” Тарасика, який завжди є активним учасником навчальних програм Центру «Тавор».

Вірші Івана Яковича натхненно читали працівники бібліотек – Галина Приріз, Ольга Кондратенко, Наталія Коба, Христина Городицька, шкільні бібліотекарі – Наталя Дроздова (ЗЗСО №3), Ірина Стисло (ЗЗСО №4), члени літературного Креденсу БАРВИ – Оксана Мельник, а також гарною українською мовою звучав вірш у виконання Людмили Сєрокурової, уродженки Луганської області, а з початку війни мешканки нашого міста.

Володимир Засанський, начальник управління культури, спорту та гуманітарної політики Новороздільської міської ради зазначив: пізнання творчості генія української літератури важливе для нас, бо з року в рік ворог прагне забрати нашу землю і наше слово.

Надзвичайно гарно вплівся у творчий сценарій дует бандуристок Наталії Гарбаж та Ірини Сененько, викладачів Новороздільської школи мистецтв ім. Олега Рудницького, а донечка п. Ірини – маленька Вероніка, натхненно прочитала вірш про рідний край, про мирне майбутнє, за яке заради таких от маленьких українців і стоять на захисті країни наші мужні воїни ЗСУ.

Схожі повідомлення

З народженням, киянин-новороздільчанин Лєван!

admin2

90-ті роковини Голодомору в Україні: “Свічка пам”яті” у Новому Роздолі

admin3

«Пряникове Різдво» завітало у Горішненську школу. Браво!

admin3

Новий Розділ – міське свято випускників

admin2

Представники Новороздільської ТГ взяли участь у заході «Стратегічні пріоритети розвитку Львівщини: роль і місце територіальних громад”

admin3

Горішненська школа – особливості навчального закладу в розрізі традицій і сучасних викликів

admin2

Залишити коментар