16.5 C
Lviv
01.05.2024
Новороздільська ОТГ

Сізіфів труд, або Коли  встановлять стандартну кришку на  колодязь побутової каналізації поблизу  під’їзду будинку по вул. Винниченка,15?

Отже, як насамперед повідомили репортеру мешканці цього будинку, що на 9-у кварталі, ця історія бере початок ще відтоді, коли у місті активно діяли збирачі металобрухту, які «тягнули», де тільки можна, всіляке залізяччя, щоб здати за сяку – таку копійку у пункти прийому (переважно нелегальні). І декілька років тому однієї темної ночі ця публіка поцупила кришку люка з колодязя, що за два – три метри від другого під’їзду по вул. Винниченка,15. Через день – другий мешканці повідомили про зниклий люк  відповідну службу ТОВ «Енергія Новий Розділ» і стали чекати майстрів.

Минали дні, а ніхто не приходив. До слова, один майстровитий сусід, аби упередити можливість травмування дітлахів, які могли через необачність звалитися у зяючий отвір, збив з дощок таку собі «накривку» і встановив її поверх колодязя. Через певний час прийшли працівники вказаного підприємства, подивилися що й до чого і заміряли діаметр люка. Минуло ще декілька днів – тижнів, можливо, й більше, і вони знову прибули до будинку, причому транспорт доставив до колодязя кришку люка. А коли почали встановлювати її, побачили, що вона менша діаметром. Кмітливі майстри, не довго думаючи, знайщли вихід:  встановили кришку на дві дошки. Кришка начебто міцно «сіла» на люк. Виконавши роботу, вони пішли до розташування своєї служби (чи то дільниці).

Минали дні – тижні, а можливо й більше часу, і мешканці помітили, що люк забитий всіляким сміттям та землею. Виявилося, що через отвори між кришкою та колодязем всередину зсипалася земля та всілякий мотлох (особливо) в негоду. Тож мешканці вкотре звернулися по допомогу до працівників підрозділу ТОВ «Енергія Новий Розділ». Довгенько чекали, але таки дочекалися. Прийшли майстри, старанно повибирали з люка все, що забило колодязь. І знову накрили тією самою кришкою.

…Власне, подібний «колооберт» із забиттям, чищенням колодязя та встановлення тієї самої кришки люка з певною амплітудою  триває декілька років поспіль. Проте, як кажуть, віз і нині там. Днями мешканці будинку звернулися до репортера «ВР» і запропонували зробити світлину і помістити її у газеті під рубрикою «фотофакт», мовляв, може, хоча б така «публічність» посприяє і майстри таки знайдуть правильне рішення. Бо це, знаєте, нагадує новелу з Давньогрецької  міфології про Сізіфів труд…

Іван БАСАРАБ 

ВІД РЕДАКЦІЇ. Днями репортер «ВР» звернувся за коментарем стосовно наведеної вище проблеми до голови РТК ТОВ «Енергія Новий Розділ» А. Макарчука. І його відповідь  можна віднести до розряду обнадійливих:  пан Андрій  повідомив, що дане питання перебуває на контролі відповідної служби підприємства, утім, на жаль, поки що не вдається придбати кришку потрібного діаметру на колодязь побутової каналізації біля вказаного у інформації будинку. 

Схожі повідомлення

Ольга ШЕЛУДЬКО: «Лікарня належно підготувалася до проведення щеплень «антиковідною» вакциною»

admin3

Ювілей Владики Богдана Манишина

admin2

Високі нагороди юних новороздільських художниць

admin2

Візит священника-волонтера із США

admin2

Тенісні поєдинки до Дня міста

admin2

“ОНЛАЙН” дарує ВЕСНУ!

admin2

Залишити коментар