16.5 C
Lviv
25.04.2024
Новороздільська ОТГ

Громадські слухання нового тарифу на воду

Громадські слухання пройшли доволі спокійно і швидко: менше години на доповіді і обговорення, кілька запитань із залу, 71 зареєстрована особа.

Начальник відділу розвитку громад та інвестицій Н. Гілко, начальник відділу  комунального майна та приватизація Н. Пасемко і представник ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» В. Халак  розповіли про тариф.  Нині діючий (15,06 за водопостачання і 16.50 за водовідведення =31,56 грн) затверджений у квітні 2019 року.

У вересні минулого 2020-го «Енергія-Новий Розділ» подала проєкт нового тарифу, збільшення якого зумовлене  ростом мінімальної зарплати і ціни на електроенергію та зменшенням об’ємів використання води. До речі, річний план зменшений тому, що холодну воду, котре «Нафтогаз Тепло» використовує для гарячого водопостачання, це підприємство «безкоштовно» бере в «Енергії».  Відділ розвитку громад та інвестицій  запропонував зменшити витрати на матеріали для ремонтів (це мінус 90 коп.).

Основна складова тарифу, стверджували доповідачі, це зарплата працівників підприємства (одночасно зачитали звернення працівників «Енергія-Новий Розділ» із скаргами на затримку уже другий місяць заробітної плати),  він економічно обгрунтований, і без прибутку.

Після взаємопідрахунків  пропонований тариф становить 36,97 грн.

Проте його не підтримали: 30 присутніх проголосувало «за», 39 – «проти».

Але варто розуміти, що рішення громадських слухань носять декларативний характер.

У інвестиційному плані – «обіцянка» провести капітальний ремонт водогону від будинку по вул. Стуса, 2 до Стуса,4 і від Стуса, 2 до теплопункту  №4, а також заміна насосного агрегату і біофільтрів на очисних спорудах.

На запитання, чому дорога вода, В. Халак відповів, що вода безкоштовна, а тариф – це плата за витрати на піднятття, очищення, транспортування води.

Чому громадські слухання не проводяться у вихідні дні, хто віддав «нашу воду» з комунальної власності у приватні ТзОВ «Енергії-Новий Розділ», чому «Нафтогаз Тепло» не платить за  холодну воду – питання залишилися якось на стороні, без відповіді.

Один з мешканців порівняв тариф «на воду» у Львові: 24,29 (причина, як пояснили, у тому, що бюджет Львова спроможний дотувати підприємство). Згідно представленого юнаком моніторингу – по вартості «води» Новий Розділ посідає 10-те місце з 26 в області.

Схожі повідомлення

Сьогодні у Центральній міській бібліотеці запрацював сучасний БІБЛІО – ХАБ!

admin3

Воїн-земляк отримав нагороду від Залужного

admin2

“Фенікс” провів благодійний Ярмарок у Берездівцях

admin2

На благодійному ярмарку з нагоди першої річниці заснування АФ “Розділля” для 8-го окремого батальйону Аратта імені Андрія Гергерта УДА зібрано понад 26 тис. грн

admin3

Ярина ЯЦЕНКО: «Намічена співпраця Новороздільської  громади та  Ленчинського повіту обіцяє бути  взаємовигідною. Протягом 2-денного візиту ми вже встигли обмінятися деяким корисним досвідом»

admin3

Благоустрій від підприємців Василишиних: хоча і затратний проєкт, зате зручний – і для відвідувачів магазину «ОНЛАЙН», і просто для людей….

admin3

Залишити коментар