16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

Андрій ГАРАПЦЬО про чинники, які призвели до «домашньої» поразки клубу від ФК «Турбо», про непохитну мету команди домогтися успіху у Чемпіонаті і про поклоніння вболівальникам….

Інтерв’ю з головним тренером ФК «Новий Розділ»

Отже, після, якщо не помиляюся, восьми поспіль виграшних поєдинків ФК «Новий Розділ» у Чемпіонаті Львівщини з футболу серед команд 2/3 ліги, минулої неділі у другому матчі  другого кола  наша команда поступилася гостям – команді ФК «Турбо» – з рахунком 1:2. Утім, слід додати, що новороздільців переміг сильний суперник , який, до речі, має найкращий показник серед клубів , які беруть участь у різних лігах Чемпіонату Львівської області, – жодної поразки (!) і тільки одна нічия.

У вівторок, 25 липня,  головний тренер ФК «Новий Розділ» Андрій ГАРАПЦЬО  під час розмови з репортером «Вісника Розділля», аналізуючи хід недільного поєдинку та причини недоречного програшу, наголосив, що відповідні уроки вже зроблено, а курс команди непохитний – перемога у Чемпіонаті. Пропонуємо запис розмови.

 

 –Пане Андрію, на жаль, у неділю очолювана Вами «новороздільська футбольна машина» –  саме таке образне визначення почув з місяць тому від одного відомого у минулому гравця “Хіміка” про потужний, ефектний і ефективний стиль гри, який демонструвала наша команда фактично зі старту Чемпіонату Львівщини, зазнала  поразки. Отож прошу прокоментувати саме цей прикрий збій у лідерському поступі клубу.

-Так, і тренерський штаб, і гравці, і, безумовно, чисельні вболівальники, які минулої неділі прийшли на стадіон і  щоб нас підтримати, і з надією, що ми переможемо, боляче сприйняли поразку від команди гостей. На жаль, ми підвели наших вболівальників. А ще вказаний матч зайвий  раз  підтверджує, що футбол непередбачувана гра, тому  у кожному поєдинку гравцям  слід викладатися на всі сто відсотків і  готуватися з повною самовіддачею і не “відхилятися” від обраної на тренуванні схеми. Інакше розплата неминуча.

 Змушений  визнати, що  ми не зіграли на своєму звичному високому рівні, який ми демонструємо впродовж Чемпіонату Львівщини. Гра не вдалася у декількох визначальних компонентах. Зокрема, у цьому матчі, на відміну від попередніх, нам не вдалося створити достатньої кількості гольових моментів, а відтак реалізувати їх взяттям воріт суперника.  

Тепер щодо нашого суперника. Насамперед, команда  здивувала своєю  футбольною агресією та самовіддачею. Переконаний, що саме ці чинники, які були відсутні у гравців ФК «Турбо» у матчі першого кола, а тому у неділю виявилися для нас несподіваними, і спричинилися до перемоги. Додам, заслуженої перемоги. Поміж іншим, перед грою я наголошував хлопцям, що суперник з Березова вже не такий, як у згаданому матчі першого кола, коли ми контролювали поле і мали безліч моментів, тепер  він очолює турнірну таблицю, причому без жодної поразки, тому усім слід максимально мобілізуватися на поєдинок. На жаль, схоже, недостатньо переконав…

Вже після гри дізнався, що напередодні матчу у команді виникли певні «кадрові» проблеми. Чи це відповідає дійсності?

-Так, вони, як кажуть, мали місце перед матчем, адже на поле не вийшли деякі ключові гравці, але, як на мене, ми поступилися супернику не тільки з цієї причини. Тому що гравці нашої команди , які брали участь у недільному матчі, повинні були сповна виправдати покладені на них тренерським штабом надії, довести, що спроможні за відсутності травмованих колег виконати установку на гру. Звичайно, це мене як тренера, до певної міри, розчарувало, але ми вже спільно із хлопцями провели «розбір польотів», аналізуємо дії футболістів, що вони правильно, а що неправильно робили на футбольному полі. Сподіваюся, що наступні поєдинки проведемо із врахуванням «уроків» матчу із ФК «Турбо». Адже прикра поразка жодним чином  не похитнула нашої мети – досягнути успіху у Чемпіонаті Львівської області.

-До речі, один палкий вболівальник Іван Тарх декілька тижнів тому реагуючи на допис у Фейсбуці про чергову перемогу ФК «Новий Розділ» над суперником, просив докладніше поінформувати вболівальників про  Чемпіонату Львівщини, зокрема, в групі, де бере участь новороздільський клуб.

-Гаразд, охоче повідомляю. Отже,  наша,  3-тя груп, складається із трьох підгруп, у які входять по 9 команд. І з кожної підгрупи у наступний етап вийдуть по дві кращі команди (котрі посіли 1-2 місця) , які будуть між собою виборювати першість в Другій лізі Чемпіонату Львівщини. А команди, які посіли 3-4 місця, боротимуться за чемпіонство в Третій лізі.

Поінформую, що натепер ФК «Новий Розділ» посідає другу сходинку у турнірній таблиці, а враховуючи, що до завершення даного відрізку Чемпіонату командам залишилося зіграти, якщо не помиляюся, сім матчів, тому наш клуб має шанси не тільки залишитися на вказаній  позиції, а за певних «розкладів», завершити навіть на першому місці. Все залежить від того, як зіграє наступні поєдинки наш основний суперник. Це ж Його Величність Футбол, магічний і непередбачуваний!  

І, мабуть, запитання наостанок. Після фінального свистка арбітра Ви, тренер Роман Матвіїв та уся наша команда, хоча і були засмучені поразкою, підійшли до трибун, де перебувала фан-група та місцеві вболівальники, і, взявшись за руки, подякували їм за присутність та потужну підтримку під час матчу. Зізнаюся, це виглядало зворушливо… 

-Гм, якщо Ви так кажете, то, мабуть, такий ефект мав місце. Принагідно, хочу наголосити, що, за великим рахунком, ми граємо для вболівальників, тому наш клуб, незважаючи, який результат поєдинку (хоча ми у кожному матчі прагнемо  перемогти суперника , проте  не завжди це вдається) в першу чергу висловлює вдячність саме вболівальникам. Із приємністю додам, що на нашій сторінці у Фейсбуці багато вболівальників підтримують наш клуб. Причому, і коли ми перемагаємо, і коли, скажу так, виступаємо не надто вдало, наприклад, як у недільній грі.

Ми цінуємо їхню підтримку і ми завжди будемо віддячувати їм якомога кращою грою на футбольному полі і так само дякувати  після завершення кожного  матчу.

Розпитував Іван БАСАРАБ

Фото Олени МОТИЧАК

ВІД РЕДАКЦІЇ. Наступний матч в рамках Чемпіонату Львівщини серед команд 2/3 ліги ФК “Новий Розділ” зіграє 3 вересня на виїзді – у Ходорові із командою ФК “Троянда”

Схожі повідомлення

Корупційна схема однієї з філій НАК «Нафтогаз України” на Львівщині – викрито

admin2

Супервихідні юних футболістів АФ “Розділля”: звіт про досягнуті успіхи і не тільки

admin3

Десята ракетна атака: ситуація на Львівщині

admin2

Нове життя старої школи в Роздолі: коли малі речі стають поштовхом для великих кроків і стратегічних рішень. Про чинники успіху…

admin3

Новороздільчанка – на червоній доріжці ІХ кінофестивалю “Корона Карпат”

admin2

Збір на Mavic для воїна-земляка

admin2

Залишити коментар