16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

«Центр» – «Бам»: історичний матч , адже був присвячений 70 – річчю Нового Роздолу!

Як завжди, і цього разу, а точніше  напередодні 70-річчя заснування Нового Роздолу, із Богданом Качарабою  зустрівся зненацька. І дещо здивувався, бо не так вже й багато часу минуло, відколи він поїхав у США на роботу. Утім, про повернення Богдан повідомив коротко: тягне до Нового Роздолу – і край!

Однак зовсім не здивувався, що вже наступного дня після повернення у рідне місто  непосидючий ентузіаст футболу вже  обдзвонював по – мобільному  «бамівських» і «центрових» футболістів, щоб заручитися їхньою участю у традиційному новороздільському дербі ветеранів місцевих команд і просто любителів футболу. А ще через день  Богдан вже зумів домовитися про місце проведення матчу між командами «Центр» – Бам» на стадіоні Новороздільської ЗЗСО №2.

Не знаю деталей, але ще через день дізнався,  що матч відбудеться не на стадіоні другої школи, а на міському стадіоні «Галичина» (!). В принципі, і не надто цьому  здивувався, знаючи впродовж десятків років цілеспрямованість колишнього гравця «Хіміка», його вируючу ініціативну енергію

А тепер щодо матчу «Центр» – «Бам», який відбувся на центральному міському стадіоні 27 травня.

По – перше, цього разу у обох командах сформувалися, як мовиться, оптимальні склади гравців: «Центр» – В. Ейзенбраун, М. Островський, А. Синюк, Ю Труш, С. Гнип, Р. Сабадашко, А. Шиманський, Т. Іванців, А. Мельник, І. Мацкула; «Бам» – А. Мацкула, П. Проник, В. Наконечний, Я. Корпан, Є. Бражник, В. Павліш, В. Бурич, А. Осєчко, Т. Ільчишин, Ю. Білявський, І. Гедз, В. Тухлян.

По – друге, кращих гравців у різних номінаціях очікували  призи та кубки, які заздалегідь придбав у Львові у  магазині спортивного інвентаря  Б.Качараба. 

А найголовніше –  це був  свого роду історичний матч, адже футболісти присвятили його 70-річчю Нового Роздолу!

Власне, імовірно з цієї причини у вступній промові перед стартом гри Богдан помітніше хвилювався, аніж у чисельних  попередніх, організованих ним дербі. А розпочав із експромту: «Сімдесят сьогодні Новому Роздолу, Ми усі роз’їхались, хто куди. Але з душею й з вірними думками сюди вертаємось завжди!» Далі Б. Качараба відзначив, що Новому Роздолі раніше діяла розгалужена спортивна інфраструктура, що давало змогу проводити багато різноманітних  змагань. Звідси – витоки славних новороздільських спортивних  традицій та досягнень . На жаль, підступне російське вторгнення в Україну кардинально змінило життя –  і на захист Держави стали кращі сини і доньки України, а наші хлопці і дівчата чинять спротив ворогу і щодня віддають своє життя за Незалежність.

Після оголошеної Хвилини мовчання за загиблими захисниками, зокрема, мешканцями нашої громади, Б. Качараба традиційно оголосив прізвища спонсорів матчу. Це новороздільські «американці» – Михайло Михайлов, Руслан Федишин, Володимир Жолдак, Богдан Вітровий, Вадим Олеськів з с. Березівці. «І ваш покірний слуга», – завершив перелік Богдан.

А за мить свисток арбітра дав старт матчу, який, як і завжди, відзначався безкомпромісністю та націленістю суперників будь – що здолати візаві.

Цього разу команда «Центр» з рахунком 7:1 поступилася «Баму». Для багатьох дещо неочікуваний саме такий результат, адже змагалися сильні суперники. Утім, як кажуть, м’яч круглий.Одне слово, переміг сильніший. Голами відзначилися: Василь Павліш (5 голів) , Анатолій Осєчко та  Юрій Білявський –  «Бам»; Андрій Мельник – «Центр». Кращим гравцем «Центру» організаторами матчу визнано Ростислава Сабадашка, «Баму» – Анатолія Осєчка; кращим бомбардиром – Василя Павліша.  Кращий гол зустрічі забив Юрій Білявський.

 Іван БАСАРАБ

Фото Ярослава ОЛІЙНИКА

Схожі повідомлення

Березина – нові відкриття,чудові люди і давня історія…

admin2

На роботу запрошують швачок

admin2

Нові тарифи на вивіз сміття для мешканців сіл

admin2

В знак скорботи за вбитим рашистами на війні Героєм Володимиром Садовим на території Новороздільської громади 22 – 23 вересня оголошено Днями жалоби

admin3

На роботу запрошують продавців

admin2

Новороздільська громада передала “швидку допомогу” військовим на передову

admin2

Залишити коментар