16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

Сьогодні біля “Сільпо” гурт “Кулі” і і голова ГО “Карітас – Новий Розділ” о. Іван Рибко дарували загалу радісні і щемні відчуття словом пісенним і словом духовним . Присутні торжестували і, хто скільки міг, жертували кошти на потреби фронту

Що ж, завдячуючи гостям нашого міста – зведеному ансамблю 2-ої Галицької бригади та гурту “Кулі” – у Новому Роздолі сьогодні було потрійне свято – День святого Володимира, День Української Державності та …День громадянської підтримки наших захисників. Власне, таку патріотичну солідарність загалу витворили учасники згаданого творчого гурту під орудою фронтмена Зиновія Медюха, які просто неба понад дві години натхненно виконували відомі пісні АТО, пісні стрілецькі та повстанські.

Утім, слову пісенному передувало палке духовне слово, з яким звернувся до сотень новороздільців та гостей міста голова ГО “Карітас – Новий Розділ” о. Іван Рибко. ВІн не тільки представив відомих учасників проєкту “Пісні війни”, лауреатів конкурсу “Пісні, народжені в АТО”, а й наголосив, що зібрані кошти під час цього благодійного концерту будуть використані для придбання дрону Dji Mavic 3 Fly Combo для 42-гої бригади, у якій служать наші земляки, зокрема Володимир Милимук, та автозапчастин для «2-гої Галицької бригади».

Згодом взяв слово пан Зиновій і, насамперед, несподівавно для присутніх, воздав щиру похвалу нашому славному граду Новому Роздолу та новороздільцям, про яких він сказав багато гарних і толкових слів як про особливих людей молодого міста, які вміють і добре працювати, і цікаво відпочивати, і , головне, добре воювати і захищати рідну землю від москальського агресора. Причому, аби не здатися просто солодко компліментарним заїжджим “артистом”, уточнив, що в молодості він відвідував наше місто, бо тут живуть його родичі. Так що Новий Розділ він знає не з чуток, а тому відразу відгукнувся на запрошення виступити із благодійним концертом.

А далі звучали пісні, які проникали в людські душі , які єднали людські серця і гартували дух. Незнищенну українськість та волю. Так спільним фронтом – військовим, мистецьким і підтримкою тилу – переможемо кацапську орду.

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Важливо: у міській лікарні вже функціонує стаціонарний пункт щеплень проти COVID-19. Про етапи щеплення громадян

admin3

Захищаючи Україну, у бою загинув воїн Дмитро ПОЛЬОВИЙ

admin3

Екодизайн! Чи безгосподарність?

admin2

Кінотеатр у Новому Роздолі відновив свою роботу

admin2

Максим Бутченко, менеджер історичного та культурного розвитку палацу Лянццкоронського, про майбутню візію палацу

admin2

Нардеп Р.Лозинський нагадав про енергетичну кризу у Новому Роздолі та Новояворівську

admin2

Залишити коментар