16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Жіночі сумки – їх види, і як правильно вибрати сумку

Не обов’язково мати десятки сумок, щоби виглядати стильно. Для базового гардеробу достатньо кількох аксесуарів, проте до їхнього вибору потрібно підійти серйозно. Сумочка повинна поєднуватися з вашим чином за стилем та кольором. Які існують види сумок та їх назви та як знайти свою модель? Дізнаємося, що кажуть стилісти.

Як правильно вибрати сумку

При виборі аксесуарів орієнтуйтеся на свій спосіб життя. Наприклад, для офісних луків знадобиться сувора ділова сумка, а для походів магазинами потрібен виріб на довгому ремінці та шоппер. Розглянемо, як вибрати сумку за шістьма критеріями:

  • розмір;
  • колір;
  • форма;
  • ремінець;
  • фурнітура;
  • жорсткість.

Одвічна жіноча проблема «Нема чого надіти і нікуди складати» часто буває через покупки не тих речей. Навіть якщо в гардеробі десятки сумочок вони можуть не підходити до повсякденних аутфітів. У статті ми навчимося вибирати потрібні аксесуари, яких має бути не так багато.

Як вибрати жіночу сумку за розміром

Розмір сумки визначається за фігурою. Дівчатам з пишною статурою варто вибирати аксесуари великих розмірів. На тлі маленької сумочки об’ємна фігура здаватиметься ще більше. Мініатюрним жінкам потрібно купувати вироби стандартних стандартних розмірів. Образ тендітної дівчини з великою сумкою має не дуже пропорційний вигляд.

Маленька сумка розрахована на мінімум речей, тому на додаток до неї дівчата часто беруть пакет. Таке поєднання може зіпсувати діловий аутфіт. Замість пакету стилісти рекомендують придбати сумку шоппер — місткий виріб для щоденного носіння. Цей аксесуар призначений для походу в магазин, в нього кладуть спортивну форму (щоб після роботи вирушити в зал), а також сумка шоппера незамінна під час подорожей.

Сучасна мода припускає найнесподіваніші поєднання. Наприклад, шоппер чудово комбінується з невеликими сумками. В об’ємний виріб можна скласти ручну поклажу або покупки, а в маленькій сумці зручно зберігати цінні речі (жіночий гаманець, банківські картки).

Який колір сумки вибрати

Існує думка, що влітку сумка має бути світлою, а взимку — чорною. Проте дівчата неодноразово стикалися з ситуацією, коли цибуля не поєднується ні з білою, ні з темною сумкою. Оптимальними відтінками вважаються сірий, сіро-бежевий та сіро-коричневий. Аксесуар у такому кольорі є універсальним і підходить до будь-якого образу та пори року.

Як вибрати сумку на кожен день? Якщо у вашому гардеробі багато яскравих ефектних речей, базова сумка цілком може бути яскравого кольору. Як варіант, придивіться до лимонних, м’ятних, синіх або бірюзових моделей. Тільки врахуйте, що такі відтінки ніяк не підійдуть до ділового стилю. А ось вироби в сірих тонах доповнять будь-яку палітру: стриману та більш насичену.

Види сумок за формою

Дизайнери створюють вироби з незвичайною геометрією. Сумки яких форм можна знайти сьогодні? У модних бутіках представлені:

  • круглі та напівкруглі;
  • прямокутні;
  • трапецієподібні;
  • у формі ведерка;
  • трикутні аксесуари.

Форму виробу слід вибирати з урахуванням фігури. Пишнотілим дівчатам протипоказані округлі сумки, оскільки вони наголошують на об’ємних пропорціях. Краще зупинитись на стриманих прямокутних клатчах. І навпаки: струнким високим панночкам необхідна кругла сумочка середнього розміру.

Трапецієподібні та прямокутні вироби з короткими ручками (ті, що носять на плечі) підійдуть дівчатам із широкими стегнами. Вони знімуть акцент із проблемних зон. Власницям фігури трикутного типу потрібно вибирати середні сумки на довгих ремінцях. Це відверне увагу від плечей та допоможе врівноважити пропорції тіла.

Ремінець: яку сумку вибрати

Вибираючи сумку на кожен день, дивіться, щоб у ній була коротка ручка та довгий ремінець. Наявність лише невеликої ручки завдає незручностей, а ось модель із двома ремінцями ви зможете носити і на плечі, і в руках. Довгий та короткий ремінці дозволяють комбінувати сумку зі строгими та більш розслабленими аутфітами.

Як вибрати хорошу сумку за фурнітурою

Колір фурнітури повинен збігатися із відтінком ваших прикрас. Якщо носите срібло, вибирайте сумку зі світлими металевими вставками. Чи любите золоті вироби? Тоді і на сумочці повинні бути золотисті метали. Підібравши аксесуар із правильною фурнітурою, образ вийде гармонійним.

Види жіночих сумок за жорсткістю

Існують жіночі сумки з натуральної шкіри м’які, жорсткі та середньої жорсткості. Для щоденного носіння підійде аксесуар середньої жорсткості. Така модель добре тримає форму, але при цьому досить м’яка на дотик. Офісна сумка має бути жорсткою, особливо якщо ви займаєте високу посаду. Коли ставиш цей аксесуар на полицю, він залишається в постійному положенні.

Застосовуючи поради зі статті, ви виглядатимете елегантно та стильно. До того ж, зможете вибрати ту модель сумки, яка підходить саме вам.

Схожі повідомлення

23 грудня суд обрав затриманому 50-річному рецидивісту з Києва запобіжний захід за розбещення неповнолітніх у Львові

admin3

Як вибрати зручний та економний смартфон у 2023 році

admin

Винятковий випадок — Міністр закордонних справ України Кулеба зустрівся з Байденом і Блінкеном у Вашингтоні

admin3

Інтернет-магазин “Євроколесо” представляє якісну гуму бу з Європи

admin

ЛІТО ШКУТИЛЬГАЄ КОВИЛОЮ…

admin3

Смайлики: Мова емоцій у світі месенджерів

admin

Залишити коментар