16.5 C
Lviv
17.05.2024
Україна

Національна поліція України направила до суду 29 кримінальних проваджень за злочинами проти журналістів

Про це інформує «Вісник Розділля» з посиланням на повідомлення пресслужби ГУ НП України у Львівській області.

 Зокрема , 2 листопада перший заступник начальника Головного слідчого управління (ГСУ) Національної поліції України Сергій Пантелєєв повідомив про те, що 2 листопада  він разом із заступницею Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян взяв участь у громадських слуханнях з питань захисту прав журналістів, боротьби із безкарністю та фізичною агресією щодо працівників ЗМІ «Фізична безпека журналістів і свобода слова в Україні».

За словами Сергія Пантелеєва, Національна поліція вживає системних заходів для захисту журналістів і забезпечення їхньої безпечної професійної діяльності. Відтак у Головному слідчому управлінні створена та постійно функціонує спеціальна група моніторингу та відомчого контролю стану розслідування кримінальних правопорушень проти журналістів. Проблемні питання, що виникають під час розслідування вказаної категорії злочинів, щотижнево розглядаються на оперативних нарадах за участю керівництва ГСУ.

«Упродовж 9 місяців цього року органи досудового розслідування Національної поліції України розпочали розслідування за 158 кримінальними правопорушеннями, пов’язаними із перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів. У 2020 році таких проваджень за аналогічний період було 214», – зазначив перший заступник начальника ГСУ Нацполіції.

За його словами, 113 кримінальних проваджень відкриті за ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, 38 – за 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста), ще 7 – за 347-1 (Умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України. Крім того, цього року зросла кількість направлених до суду проваджень.

Схожі повідомлення

За кошти державної субвенції в області створюють спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждади від домашнього насильства

admin3

Домашні сонячні електростанції

admin

На Харківщині “виготовляли” дитину “під ключ” за 60 тисяч доларів

admin2

Внаслідок атаки дронів на житловий будинок у Києві загинуло молоде подружжя. Дружина була на 6 місяці вагітності, – Геращенко

admin3

На фресці храму в Червонограді вже майже 5 років зображений у пеклі президент-агресор путін

admin3

Коли політичні вороги говорять душа в душу

admin3

Залишити коментар