16.5 C
Lviv
17.05.2024
Львівщина

У Стрийському районі діяло підпільне виробництво пального у промислових масштабах: правоохоронці Львівщини оголосили підозру організаторам

Потужності нафтопереробного комплексу дозволяли виготовляти до 5 тонн дизпалива та бензину на день. П’ятьом фігурантам може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Як йдеться у повідомленні пресслужби ГШУ Нацполіції України у Львівській області, у квітні 2023 року діяльність підпільного виробництва пального припинили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції спільно колегами-правоохоронцями. Організували нелегальний бізнес керівники комерційних структур та залучили осіб, обізнаних із технологічними процесами переробки нафти. На потужностях нафтопереробного комплексу в Стрийському районі ділки налагодили повний цикл виробництва дизельного пального та бензину. На заводі позмінно працювало по два технологи, а виробничі можливості дозволяли отримувати до 5 тонн нафтопродуктів на день.

Надалі готову продукцію реалізовували через мережу підконтрольних АЗС за цінами, значно нижчими за ринкові без жодних дозволів.

Наразі п’ятьом фігурантам, серед яких – керівники комерційних структур та технологи виробництва, було повідомлено підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. На майно нафтопереробного комплексу, а також вилучені нафтопродукти вартістю 2,5 млн грн накладено арешт. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів та передачу вилученого обладнання в управління АРМА.

Заходи з викриття проводилися спільно зі слідчим управлінням ГУНП у Львівській області, детективами ТУ БЕБ у Львівській області за участі фахівців Департаменту безпеки Укртранснафти під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Схожі повідомлення

Одна загибла та троє травмованих внаслідок автозіткнення у Львівському районі – поліцейські встановлюють обставини події

admin3

Сьогодні, 27 вересня,  на стадіонах м. Новий Розділ, смт Розділ та м. Миколаїв стартував Х Всеукраїнський дитячий турнір з футболу пам’яті заслуженого майстра спорту Андрія Баля

admin3

На хабарі у 2000 доларів США затримано службовця районного військкомату Львівської області

admin3

ДТП у с. Липники: рятувальники вивільнили з автомобіля “Daewoo Sens” травмованого водія, 1999 р.н.

admin3

У Червонограді в магазині 53-річний рецидивіст викрав у 12-річної школярки мобільний

admin3

Народний аматорський камерний хор «Оранта» МБК «Молодість», м. Нового Роздолу – володар І місця і звання лауреата обласного огляду – конкурсу хорових колективів “Кобзарева дума”!

admin3

Залишити коментар