16.5 C
Lviv
29.03.2024
Львівщина

Кримінальний трилер на Самбірщині: медики втікали від рецидивіста із сокирою, який убив сусіда 

Медики екстреної служби під час виклику знайшли тіло вбитого чоловіка та ледве втекли від рецидивіста з сокирою. 

Про це розповіли у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

На місці події працювала слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб Самбірського районного відділу поліції.

Правоохоронці встановили місце перебування зловмисника та затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Повідомлення про чоловіка з важкими травмами, виявлене у будинку в одному з сіл Самбірського району, надійшло у поліцію 2 березня близько 20.30 від лікаря швидкої допомоги. У потерпілого медики виявили, зокрема, перелом черепа та множинні гематоми. Незважаючи на зусилля лікарів, чоловік помер.

Увечері 2 березня бригада «швидкої» у складі лікаря Ростислава Зайця, фельдшера Олега Дідича та водія Ігоря Дровняка отримала виклик про те, що людина має порушення дихання і втратила свідомість

Коли медики прибули на місце виклику, то побачили, що на подвір’ї лежала порубана на шматки коза, а поруч на колоді – закривавлена сокира.

У хаті «швидку» зустрів чоловік у закривавленому одязі. Він поводився агресивно та неадекватно. Пізніше з’ясувалося, що це – колишній засуджений. Він сказав, що на ліжку лежить хворий і закликав лікарів йому допомогти.

Медики відразу звернули увагу, що тіло «хворого» покрите синцями, особливо руки – ніби він від когось відбивався.

«На голові бцла рана лобної ділянки. Тіло холодне – судячи з усього, з моменту смерті уже минув якийсь час. І немає крові. Хтось уже помив труп», – розповів медик Ростислав Заєць.

Фахівці розповіли, що пацієнт – мертвий і зібралися йти. Однак неадекватний чоловік почав кричати і погрожувати медичній бригаді. На столі лежали ножі та сокира, тому медикам довелося діяти оперативно.

Вони сказали, що заберуть постраждалого у лікарню. Потім поклали тіло на ноші, і всі разом сіли в машину.

Чоловік якийсь час гнався за медиками та бив кулаком в автівку.

Тільки від’їхавши 300 метрів працівники екстреної служби зрозуміли, що врятувалися. Вони подзвонили у поліцію, дочекалися правоохоронців і разом з ними повернулися на місце події.

«Там уже проводився огляд, опис всього, що відбувалося, приїзд криміналістів зі Львова. Словом, адреналін ще той, на підстанцію повернулися посеред ночі. Трилер, а не виклик», – говорить лікар.

Правоохоронці встановили особу загиблого – ним виявився 50-річний місцевий мешканець. Також встановлено, що тілесних ушкоджень йому завдав чоловік, який проживав у цьому ж будинку, старший за загиблого на десять років. Під час побутового конфлікту та перебуваючи у нетверезому стані, старший з сусідів завдав молодшому кількох ударів металевою сапою по голові та інших ділянках тіла. Як повідомили у поліції, чоловіки були сусідами і мешкали в одному будинку. Слідчі встановили, що в день вбивства між чоловіками стався побутовий конфлікт.

Підозрюваного у вбивстві затримали. Його звинувачують в умисному вбивстві, чоловікові загрожує позбавлення волі від семи до п’ятнадцяти років.

Схожі повідомлення

НАБУ оголосило у розшук нардепа Дубневича

admin3

«Привіт, позич мені гроші»: поліцейські Львівщини радять, як не стати жертвою шахраїв, які зламують сторінки в соцмережах

admin3

Щоб знали всі…

admin3

Ракетна атака по Львову: ракета влучила у житловий будинок, троє загиблих

admin3

На Львівщині кібер – шахраї привласнили благодійні внески п’ятьох довірливих громадян на лікування військових . Аферистів затримано

admin3

Коляда “Там во Бахмуті…” як провісниця перемоги України над одержимою дияволом росією

admin3

Залишити коментар