16.5 C
Lviv
23.04.2024
Новороздільська ОТГ

Вітання з ювілеєм!

По знаменитого воїна з Нового Роздолу пише Вікіпедія.

Микола Степанович Недельський (позивний «Дядя Коля») — український військовослужбовецьголовний сержант 24 ОМБр Збройних сил Україниучасник російсько-української війни. Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2018). Нагороджений медаллю «За військову службу Україні» (17 серпня 2022).  Учасник Революції гідності. Від 2014 — на фронті. У складі батальйону «Айдар» звичайним солдатом брав участь у звільненні Щастя, боях на Луганському напрямку. У 2015 році пройшов навчання на командира бойової машини піхоти, отримав звання сержанта, став командиром відділення. У 2017 році під час виконання бойового завдання під Новолуганським був важко поранений. За кілька місяців повернувся на передову. Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року особисто знищив два російських танки та БМД.

Уродженця Нового Роздолу сержанта Недельського побратими з повагою називають «Дядя Коля», бо серед своїх товаришів «Дядя Коля» вирізняється не тільки віком, а й високим рівнем військової підготовки та фронтовим досвідом. Коли у 2014 році почалася російська агресія, Микола не вагаючись пішов до військкомату й уже за декілька тижнів прийняв свій перший бій з окупантами.

І хоча за плечима була строкова служба та додаткова підготовка у «Десні», вчитися доводилося практично на ходу, в боях набуваючи необхідні навички та вміння. За вісім років війни пройшов шлях від солдата до сержанта. Був стрільцем, кулеметником, командиром відділення, заступником командира взводу. Але головною посадою для нього залишається бути наставником та батьком для молодих солдатів. Він не тільки вчить їх таємниць військової справи, він підтримує їхній моральний дух, допомагає впоратися з труднощами та психологічним навантаженням. Вони довіряють йому в будь-яких умовах, тому що знають: «Дядя Коля» ніколи не зрадить і не підведе.


Пригадую Кольку Недєльського, надто жвавого хлопчину, з яким разом тренувалися в басейні. І не впізнаю. Бо переді мною – Воїн, Захисник, і водночас філософ, політолог, виважений, вдумливий, начитаний. Так, саме війна навчила по-іншому глянути на життя, поміняти цінності: «Є що поїсти, є де поспати, а ще й час поспати, і Богу дякувати», – піджартовує «Дядя Коля». Але є ще й час подумати, проаналізувати, співставити – і усе це називається досвід. А «Дядею Колею» його називають в усій Україні, бо за 9 років його воєнного «стажу» побував чи не по всій лінії фронту: «Старші по віку так мене називають, командир бригади, який керує понад 5 тисячами людей. Ще з Майдану пішло, мій друг з Маріуполя так мене назвав…

Та що там, про дядю Колю у нас кожен має свої спогади….

А сьогодні кожен може долучитися до вітань – з нагоди Ювілею! 50 років.

Тож легких Тобі життєвих стежин, дядя Коля, швидкої Перемоги, душевного спокою і усіх людських та житейських благ! Нехай всевишній Тебе оберігає на всіхх життєвих длорогах!

Вітайте, новороздільці, славетного Воїна, Захисника!

Схожі повідомлення

Новороздільська ТЕЦ – скорочений робочий тиждень. Чи дочекаємося гарячої води?

admin2

Центральна площа: працівники філії «Новороздільські електричні мережі» ТОВ «Нафтогаз Тепло» демонтують старі електроопори і встановлюють нові

admin3

Заквітчане «кільце» у Березині

admin2

 Володимир МИЛИМУК (псевдо «Тихий»). Звитяжний шлях українського воїна

admin3

Станьмо іншими або Геть від москви

admin2

Новороздільці, долучайтеся до збору! Разом ми сила!

admin2

Залишити коментар