16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

День Героїв … на могилах Героїв

Щорічно 23 травня українці відзначають День Героїв України.

Цього дня Україна вшановує пам’ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Це горде і одночасно сумне свято – багато українських героїв розплатилися життям заради своєї країни.

Сьогодні у Новороздільській громаді на могилах новітніх Героїв України покладанням квітів і панахидою вшанували всіх, хто віддав своє життя за волю та незалежність України.

У Новому Роздолі – на Алеї почесних поховань на т.зв. Малехівському цвинтарі.

Берездівці

День Героїв – це свято величі духу українських вояків, борців за волю України і є символом незборимості Української Нації. Ми даруємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє синівське серце -до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.

Отці Б.Лесюк і Р. Штігер відслужили панахиду на могилах Героїв, похоронених у Берездівцях.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників.

Долішнє

Ранок розпочався зі слів великої вдячності Збройним силам України, які захищають нашу рідну землю, а також безмежної шани Героям, які віддали життя за цілісність, незалежність нашої держави.

На місцевому кладовищі с.Долішнє зібралися односельчани, щоб низько вклонитися загиблому воїну Василю Лопушанському, помолитися за його душу, сказати слова підтримки рідним (мамі Марії, дружині Ірині і єдиній донечці Ілонці).

Отець Олександр відслужив панахиду за загиблим воїном. І всі, хто зібрався, помолилися за нього спільно з родиною.

Тужанівці-Підгірці

Отець Андрій Колібек, школярі, громада прийшли помолитися на могилу Андрія Мельничука в Тужанівцях і на могилу Кучминди Івана в Підгірцях, а також біля хреста, де на Тужанівському цвинтарі захоронені воїни УПА, які загинули в криївці.

Панахиди біля могил новітніх Героїв відбулася і в смт. Розділ та Березині

Схожі повідомлення

Площа “вишиванок”

admin2

“Нафтогаз Тепло”: ремонт теплотрас – процес безкінечний…

admin2

Реагування у ФБ підтвердили: «шпилька» щодо радниці міського голови неправдива

admin3

Нові підтверджені випадки COVID-19 на Львівщині за добу 7 квітня 2021р. та інші статистичні дані

admin3

Декомунізація у Новому Роздолі

admin2

Спільна робота тепловиків та фахівців міської ради, а також розуміння містян, посприяли вчасній підготовці теплових мереж до опалювального сезону

admin3

Залишити коментар