16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

День Героїв – Новий Розділ

21 травня в Новому Роздолі вшанували пам’ять жертв політичних репресій та віддали шану новітнім Героям України.

На оновленій площі біля пам’ятника «Борцям за волю України» за участю представників духовенства, міської влади, військовослужбовців, ветеранів визвольних змагань, а також громадськості міста відбулась панахида за полеглими Героями та жертвами політичних репресій.

Міський голова Ярина Яценко та начальник управління культури, спорту та гуманітарної політики Володимир Засанський відзначили подяками учасників визвольних змагань – Ірину Максимів і Стефанію Зюбрицьку та новітніх Героїв України – Дживу Дмитра, який отримав на війні важку травму, Сивулька Романа, Юнга Давида, Куша Богдана, Кризу Володимира, Паньківа Степана.

В теперішній ситуації День Героїв – свято не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день шани Героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини. Перед присутніми виступили учасник російсько-української війни, кавалер ордена «За мужність» III ступеня Микола Недельський.

По завершенні панахиди відбулось покладання квітів до пам’ятника “Борцям за волю України” .

Історик та дослідник визвольної боротьби, депутат районної ради багатьох скликань Зіновій Горін анонсував презентацію своєї книги досліджень національно-визвольних змагань нашого краю «Зродились ми великої години», вручивши перші її екземпляри міському голові Ярині Яценко, голові Новороздільської станиці Львівського крайового братства ОУН – УПА Андрію Лехушу, голові Новороздільської спілки політв’язнів і репресованих Ксенії Сарахман, представнику ГСПО «Тризуб» ім. С. Бандери м. Новий Розділ Дмитру Горіну (внук Зіновія Горіна), голові станиці Новий Розділ Пласту  НСОУ Софії Садовій, голові Новороздільської ГО «Українська молодь – Христові» Ростиславу Савостьянову.

Під час заходу звучали пісні у виконанні народного ансамблю пісні і музики “Мальви” МБК “Молодість” (керівник Людмила Верес). Ведучі – Ірина Сагало та Ольга Петрів.

Пам’ятаймо: лише той народ вартий власної держави, який береже пам’ять про своїх синів і дочок, що віддали життя за свободу Вітчизни.

Схожі повідомлення

Світлої пам’яті воїн – новорозділець Руслан ВАЛЬСЬКИЙ посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня

admin3

Вже традиційно розповідаю про сесії міської ради та прийняті рішення

admin3

Спеціалісти з фізичної реабілітації міської лікарні Христина Кучер та Світлана Маланяк підвищували професійну кваліфікацію у місті Модена(Італія)

admin3

Воїн-новороздільчанин – про АТО, велику війну, про родину і Бога та труднощі на “нулі”

admin2

Андрій ГАРАПЦЬО: «Якщо оцінювати гру  нашої молодої команди за 5-бальною шкалою, то вважаю, що вона заробила тверду «четвірку»

admin3

Генплан: справа зрушилася – робоча зустріч відбулася

admin2

Залишити коментар