16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

10 березня біля монумента Тараса Шевченка новороздільці вшанували велич Кобзаря

Цього року в Україні відзначають 209 річницю з дня народження та 161 річницю з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка.

В перші дні березня по всьому світу вшановують пам’ять великого Кобзаря та згадують творчість, яка досі не втрачає свою актуальність і надихає патріотів України до боротьби за правду та свободу.

10 березня, на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку, зібрались новороздільчани та гості міста, щоб ще раз піднести велич Кобзаря, зануритися в його творчість та віддати честь і шану великому пророку – ТАРАСУ ГРИГОРОВИЧУ ШЕВЧЕНКУ.

Під час урочистостей міський голова Ярина Яценко, закцентувавши увагу на величі Тараса Шевченка, закликала усіх присутніх пишатися цим геніальним українцем, адже саме про Шевченка ми можемо говорити що талановита людина – талановита у всьому.

В цей день звучали пісні у виконанні аматорів сцени – колективів МБК “Молодість” : народного фольклорного ансамблю “Джерело” керівник Ірина Жигаль , фольклорного ансамблю “Барвінок” керівник Ольга Чайка, вокального дуету у складі Тетяни Івать та Олександри Горбіль, Захара Поповича, дитячих вокальних ансамблів “Непосиди” та “Карамельки” – керівник Ірина Жигаль .

Учасники драматичного колективу ” Планета мрій” (керівник Ольга Петрів ) – Костянтин Михайлюк та Володимир Назарук – відобразили непрості дитячі роки малого Тарасика.

З уст ведучих Христини Сагало та Оксани Бурди (Оксана Мосур) , а також читця Костянтина Михайлюка линула у небо поезія великого Кобзаря.

Тарас Шевченко навчив нас бачити красу у звичайних речах, відчувати любов до рідної землі та мови, прагнути до правди та справедливості. Його слова залишаються актуальними і пророчими й досі, під час нашої боротьби з російськими загарбниками.

В знак поваги і вдячності, міський голова Ярина Ярина Яценко та заступник міського голови Михайло Гулій, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

З Любов’ю до Українського !

Слава Кобзареві!

Слава Героям України!

Слава Україні!

Ірина МИХАЙЛЮК – САГАЛО, директор МБК “Молодість”

Схожі повідомлення

ФК “Новий Розділ” відкриває набір у ще одну групу дітей 2017-2018 р. н. Чекаємо усіх бажаючих

admin3

Знову дистанційка??!!

admin2

Напередодні Різдва ІРЦ готується до квітучої весни

admin2

Запрошуємо на благодійний концерт на підтримку ЗСУ у костел Воздвиження Чесного Хреста Римо – католицької церкви у с. Берездівці

admin3

Роздолянка Вікторія ХУДА – універсальна гравчиня ФК Лехія Гданськ

admin2

Результати проєкту – оновлення на “Галичині”

admin2

Залишити коментар