16.5 C
Lviv
23.04.2024
Новороздільська ОТГ

«Обережно! Небезпека темних вулиць»: невідомим, який намагався у темряві вул. Чорновола,7/2   затягнути школяра на територію профліцею, виявився місцевий мешканець 50-ти років

Коментар начальника відділу поліцейської діяльності №1 Стрийського районного управління поліції (така тепер назва колишнього Новороздільського відділення поліції – Ред.)майора поліції  Петра БІЛОГО

Нещодавня  репортерська  інформація у фейсбук-версії «Вісника Розділля» під заголовком «Обережно! Небезпека темних вулиць», у якій йшлося про неодноразові сигнали   від працівників, учнів та батьків Будинку дитячої та юнацької творчості,  Дитячої школи мистецтв ім. Олега Рудницького, Новороздільської ДЮСШ з проханням до відповідних органів вирішити питання освітлення частини вулички Чорновола, 7/2 між Новороздільським ліцеєм ім. В. Труша  та гуртожитком БУ-62, якою дітлахи повертаються додому після занять, викликала широкий резонанс. Адже основним акцентом допису було повідомлення про те, що на цій темнющій вуличці 12 грудня близько 18.00 год. до школяра віком 12-13 років, який повертався із тренування у Новороздільській ДЮСШ, раптово нізвідки підійшов невідомий чоловік і намагався затягнути його до кущових насаджень на території Новороздільського професійного ліцею. Невідомо, чим би закінчилася ця  ситуація, якби саме в цю мить не нагодився перехожий, який здогадавшись, що діється щось тривожне, визволив хлопця від чіплянь мовчазного похмурого дядька.

Із відповідною заявою з проханням розслідувати вказаний інцидент у Новороздільське відділення поліції звернулися батьки школяра. Правоохоронці діяли оперативно і вжили усіх заходів, аби чимшвидше виявити і викрити особу зловмисника, про якого містом уже почали ширитися чутки як про «небезпечного маніяка». І за лічені дні поліцейські встановили особу невідомого, що чіплявся до хлопчини.

Докладніше про деталі викриття нападника репортера поінформував начальник відділу поліцейської діяльності №1 Стрийського районного управління поліції майор поліції  Петро БІЛИЙ:

-Отримавши звернення від матері школяра про те, що над її сином вчинене насильство, працівниками поліції проведено низку оперативно – розшукових заходів. Зокрема, опитано мешканців, перевірено камери відеоспостереження, а під час спілкування із неповнолітнім йому було пред’явлено фотографії осіб, які перебувають на обліку у відділі поліцейської діяльності №1. На одній із них школяр упізнав невідомого, що 12 грудня чіплявся до нього на вказаному відрізку вулиці. Таким чином,  правоохоронцями було встановлено, що до даного правопорушення причетний місцевий 50-річний мешканець, який проживає неподалік Новороздільського ліцею ім. Володимира Труша. Ним виявився самотній хворобливий на вигляд  чоловік, який часто вештається по місту, просить у перехожих цигарки, однак агресивних проявів за ним раніше не було помічено. Щодо інциденту, то він пояснив, що лихих намірів щодо хлопчини не мав.

 Вказану особу притягнуто до адміністративної діяльності за статтею 173 («дрібне хуліганство»), матеріали скеровано у Миколаївський районний суд  для прийняття законного  рішення.

Підготував Іван БАСАРАБ

P. S. До речі, починаючи з 23 грудня, у відповідності до спільного рішення міської ради та ТОВ «Нафтогаз Тепло» у місті стартувало часткове увімкнення у вечірню пору вуличного освітлення на території Новороздільської громади. Тож, можливо, що буде увімкнено і вуличне освітлення на згаданій у публікації вулиці, де 12 грудня стався описаний вище інцидент.

Схожі повідомлення

22 листопада: орєнтовний графік вимкнення електропостачання у Новому Роздолі на вівторок

admin3

Чергова творчість Степана Семерака

admin2

Ярина Яценко – про пункти Незламності, зв’язок і згуртованість

admin2

Запрошуємо на фільм про Степана БАНДЕРУ у МБК “Молодість”

admin2

Гранки Кути, Берездівці: батько надіслав синові – фронтовику на передову пакунок з нагоди його Дня народження!

admin3

Геннадій ПЕЧЕНЮК – переможець у двох вікових категорія «Львівської сотки»! Попереду – участь у Чемпіонату світу ветеранів у Сараєво. Якщо складуться обставини…

admin3

Залишити коментар