16.5 C
Lviv
10.05.2024
Україна

Вусатий антистрес: які недуги лікують кішки

Кішка – одна з найбільших загадок людства, розгадати яку науці тільки належить. Проте вчені заявили, що домашня мурлика є справжнім цілителем, який надає на людину сприятливий вплив.

Так, наприклад, достеменно відомо, що коти є чудовим “антистресовим препаратом”, до того ж їхня присутність сприяє покращенню психологічного та фізичного здоров’я. А більше дізнатися про кішок ви можете на цьому сайті – https://kotomaniya.com.ua.

Є дані, що у людей, які тримають вдома котів, нижчий ризик розвитку інфарктів та різних запальних захворювань.

Пухнаста грілка

Коти будь-яких порід і безпородні є прекрасним “зігріваючим засобом”. Але, на думку фахівців, найкращою “грілкою” є безшерстий або короткошерстий кіт породи сфінкс. Це відбувається тому, що температура його тіла задоволена висока і сягає 42 градусів.

Порятунок для сердечників

Коти можуть запобігати розвитку серцевих недуг, зокрема, як уже було сказано вище, інфарктів.

Про це свідчать дані, оприлюднені вченими із США, які проводили тривале дослідження ступеня позитивного впливу домашніх котів на стан здоров’я їхніх господарів.

У дослідженні взяли участь майже 10 тисяч чоловіків, віком від 40 до 80 років. За даними експертів, якщо чоловік тримає вдома вусато-смугастого друга, ризик виникнення у нього інфаркту або інсульту знижується на 20 відсотків. Більше того, ті чоловіки, які були котовласниками, у 70 відсотків випадків доживали до 85 років.

А от вчені з Німеччини, які провели дослідження стану здоров’я трьох тисяч людей похилого віку у своїй країні, дійшли висновку, що життя кошатників у середньому на 10,3 роки довше, ніж у тих, хто уникає близького сусідства з тваринами.

Антиалергени

Незважаючи на те, що вчені досі ведуть суперечки на цю тему, багато хто з них дотримується думки, що коти є дієвим засобом від дитячої алергії.

Як зазначають дослідники, коли дитина росте в так званих тепличних умовах і через обставини не зустрічається з алергенами, його імунітет не тренується і, відповідно, не загартовується.

Однак, попереджають вчені, така тактика може спрацювати лише тоді, коли вусатий і пухнастий звірятко знаходиться в будинку з перших днів появи в ньому малюка. В іншому випадку “раптове” сусідство може спровокувати у дитини початок алергії на тварину.

Лікування запалення

Багато власників котів відзначали дивну особливість своїх вихованців лягати на те місце на тілі людини, яка його непокоїть. Ця особливість тварини – вгадувати біль – досі не розгадана.

Однак достовірно відомо, що кіт прогріває хворе місце не просто як грілка, а діє як електромагнітний випромінювач, оскільки його шерсть несе в собі низький заряд струму. Саме таким струмом низької частоти лікують різні запалення в кабінетах фізіотерапії.

Захист від переломів

Котяче муркотіння, яке люди просто обожнюють, не тільки є найпотужнішим заспокійливим засобом для людини, а й захищає її… кістки!

Це відкриття також належить американським вченим, які проводили експеримент із курчатами. Пташенят щодня переносили на спеціальну підставку, вібрація якої дорівнювала за силою муркотання кота.

У результаті ті птахи, які щодня слухали такий звук, росли швидше, а міцність їх кісток була набагато вище, ніж в інших.

На думку вчених, аналогічна дія відбувається і на кісткову систему людини.

Схожі повідомлення

Сьогодні російські окупанти вбили українського воїна

admin1

Потужні бої йдуть в Херсоні, Миколаєві, Одесі. Ворог хоче закріпитися на півдні, але немає жодного натяку, що їм це вдалося, – Подоляк

admin3

На Закарпатській митниці компанія, яку пов’язують з Медведчуком незаконно провозила нафтопродукти. Працівникам, що “не помічали” цього вручено підозру, – ДБР

admin3

СПА комплекс Срібні Терми

admin

На Львівщині вшанували подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та пам’ять жертв катастрофи

admin3

Львівський активіст домігся скасування регіональної мови в Харкові

admin2

Залишити коментар