16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Чому важливо перевіряти здоров’я щороку?

Профілактика захворювань – запорука здорового організму

Щорічне профілактичне обстеження відіграє важливу роль у своєчасній діагностиці різних захворювань на ранніх стадіях. Адже більшість хвороб легше запобігти, аніж лікувати, саме тому в багатьох компаніях передбачена щорічна диспансеризація, яку ви завжди можете пройти самостійно. Специфіка проблем ранньої діагностики хвороб і відхилень полягає саме в несвідомому ставленні пацієнтів до здоров’я і сприймається просто як даність, адже наше здоров’я потребує такої ж уваги, як і всі інші сфери життя. А виявити та визначити захворювання ще до появи перших симптомів це можливість вилікувати організм без негативних наслідків, не допустити прогресування захворювання, знизити ризик супутніх недуг та не дати перейти хвороби у хронічну стадію.

Як правило, регулярна щорічна профілактика найпоширеніших захворювань – це своєрідна програма, яка також призначається індивідуально залежно від статі, віку та клінічної картини пацієнта. На початковому етапі важливо звернутися до лікаря-терапевта, який проведе збір анамнезу, проведе огляд, вивчить вашу медичну карту та призначить подальший план обстеження відповідно до клінічних рекомендацій та стандартів, затверджених Міністерством Охорони Здоров’я. Крім цього, фахівець може призначити як обсяг обстежень, а й їх частоту. Тому важливо довіряти своє здоров’я професіоналам та лікарям з практичним досвідом . 

Що включає сучасну діагностику? 

Крім лабораторних досліджень або аналізів можуть бути призначені інструментальні обстеження, наприклад, УЗД Львів та відвідування суміжних фахівців. Завдяки такому підходу лікар може: 

  • підтвердити/виключити діагноз, встановити причину хвороби та її характер 
  • діагностувати гормональний дисбаланс, запальні процеси 

Також існує низка категорій пацієнтів, які потребують постійного моніторингу стану свого здоров’я:

  • пацієнти у групі ризику у яких є такі симптоми – надмірна маса тіла, підвищений тиск, малорухливий спосіб життя, наявність шкідливих звичок, знижений імунітет, після перенесених тяжких захворювань 
  • пацієнти старшої вікової групи 
  • пацієнти, у яких діагностовано хронічні захворювання раніше 
  • пацієнти, чия професійна діяльність пов’язана з несприятливими умовами праці 
  • пацієнти, в анамнезі яких є схильність до захворювань ШКТ, ендокринної системи, серцево-судинної 
  • пацієнти, в анамнезі яких були онкологічні захворювання 

До окремої категорії пацієнтів можна віднести також жінок, які планують вагітність, адже сама собою вагітність є приводом для відповідних обстежень та аналізів. 

Отже, щороку рекомендується здавати аналіз крові (біохімічний, загальний, на глюкозу, ліпідний спектр, холестерин), загальний аналіз сечі, ЕКГ, УЗД органів черевної порожнини та сечостатевої системи, відвідувати вузьких фахівців залежно від скарг, також можуть бути призначені додаткові дослідження залежно від віку та показників здоров’я. 

Завдяки сучасному оснащенню в нашій клініці ви можете пройти широкий спектр обстежень вашого організму в зручний для вас час без відриву від основної діяльності. Наші лікарі готові надати висококваліфіковану медичну допомогу.

У клініці DeltaMed (https://delta-med.com.ua/) завжди раді допомогти вам та вашим близьким. Ваше здоров’я – найвища цінність.

Схожі повідомлення

Голова партії “СН” Шуляк прийшла в госпіталь з’ясовувати стосунки із важкопораненим воїном Симорозом через критику її містобудівного закону

admin3

Блаженніший Любомир ГУЗАР про Новий РІК

admin3

На фронті загинув депутат Львівської районної ради Тарас Жеребецький

admin2

Рада обмежила розповсюдження пластикових пакетів. Деталі закону

admin2

У Золочеві на Львівщині позбавлений «прав» водій пропонував поліцейським 4 тис. грн. хабара. Відкрито кримінальне провадження

admin3

Обираємо генератори залежно від потреб: для дому, будинку чи бізнес потреб

admin

Залишити коментар