16.5 C
Lviv
06.05.2024
Україна

Відпочинок закордоном під час війни. Що потрібно знати?

Вже більш ніж пів року в Україні триває повномасштабна війна, та люди все одно відчувають потребу у відпочинку.
Всі причини у необхідності відпочинку під час війни вже не раз озвучувалась психологами, лікарями та численними експертами.

Навіщо їхати у відпустку закордон?

Як би ми не підтримували український туризм у ці складні часи, все ж є чимало причин їхати відпочивати все таки закордон.
По-перше, це туристичне різноманіття. На жаль, українці втратили наразі можливість спокійно відпочити на морі. Тим не менш класичний відпочинок в Одесі неможливий через замінування, та й ракетна загроза тут досить часте явище. А от інші популярні морські напрямки взагалі на даний час недоступні.

Також, не можемо не згадати і карпатський напрямок. Для людей які все ж таки вирішили не їхати закордон на відпочинок, це ідеальний варіант щоб відпочити всією сім’єю.

Як виїхати закордон у відпустку з України?

Один з основних моментів у відпочинку зараз – це час. Ви маєте розуміти що спочатку вам треб виїхати у сусідню країну, зазвичай це Польща, щоб сісти на літак, автобус, поїзд до вашого місця призначення.

Як обрати країну для відпочинку?

Найлегшим способом провести короткотривалий недорогий відпочинок – це обрати сусідню країну з Україною, особливо якщо ви обмежені у часі – Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія або також Молдова. У кожній з них ви знайдете щось цікаве для себе.

Але, вам потрібно мати на увазі що, якщо ви вибрали їхати громадським транспортом, то пересадок вам ніяк не уникнути. Але навіть поїздка власним авто забере у вас досить сил, тому без зупинок ніяк не обійтись. Наприклад щоб добратися до Балкан, вам потрібно буде зробити зупинки на ночівлю та відпочинок.

Якщо ваш кінцевий пункт призначення дальше ніж сусідні країни, то будьте готові до того що схема “виїхати з України автобусом або потягом, і потім пересісти на літак” також забере у вас щонайменше добу.

Якщо ви все ж таки вирішили провести свій відпочинок закордоном то наполегливо радимо вам сайт https://travel-guide.website/. Тут зібрані усі лайфхаки про те як перетнути кордон у тій чи іншій країні в ЄС та у світі і розповідають про останні новини для українських біженців.

На цьому сайті ви також зможете знайти інформацію щодо пільг для українців, розклади потягів які йдуть у сусідні країни, визначні місця багатьох країн, тож ви зможете вибрати куди саме ви хотіли б поїхати.

Отож, відпочинок це необхідний час для себе і сім’ї як і в мирний час так і в такий непростий який зараз є в Україні.

Схожі повідомлення

Залучені до ліквідації наслідків ДТП рятувальники деблоквували травмованого водія

admin3

Про призначення Тарана послом в Словенії

admin3

Як цікаво провести час з дитиною

admin

Основні злочини у Бучі чинилися там, де стояли кадировці та буряти, – Денісова

admin3

Вони живуть своїм життям

admin3

Львівські десантники збили чергову ворожу ракету. ФОТО

admin3

Залишити коментар