16.5 C
Lviv
16.04.2024
Україна

22-річний шахрай з Тернопільщини видурював у Львові у довірливих людей кошти за начебто сприяння у працевлаштуванні у Республіці Чехія

У Львові поліцейські повідомили про підозру зловмиснику, який ошукував людей у мережі Інтернет. Зокрема, авантюрист отримував від потерпілих гроші за оформлення документів для працевлаштування та виїзду за кордон, після чого зникав.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ НП України у Львівській області.

Як встановили слідчі Львівського районного управління поліції №2 спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, 22-річний житель Тернопільської області, який тимчасово проживає у Львові, у соціальних мережах розміщував фейкові повідомлення про надання послуг у оформленні документів для працевлаштування та виїзду за кордон на територію Республіки Чехія. Проте, після отримання коштів на карткові рахунки припиняв зв’язок із потерпілими.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у нього речові докази.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх осіб, які потерпіли від дій зловмисника.

Схожі повідомлення

Про одкровення відставного Бориса Шефіра – співзасновника “95-го кварталу”, старшого друга і наставника Володимира Зеленського, у яких екс- радник чинного Президента України просторікує, що любить російську культуру, російську мову і російський народ ( крім путіна) , але і словом не згадав українців, які третій рік поспіль чинять опір геноцидній агресі росіян Бр-р-р-р, страшно подумати, скілька таких “шефірів” натепер перебуває на верхніх щаблях влади

admin3

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний: “Я не мав жодного сумніву, що робити зі спадком”

admin3

Українець зарізав українця в Польщі

admin2

Під час евакуації цивільних з “Азовсталі” 6 травня росіяни вбили трьох бійців “Азову”, – ЗМІ

admin3

 Про війну, про героїзм і доблесть українського народу, про людей і людиськ…

admin3

Проблеми з підзарядкою портативних зарядних станцій EcoFlow

admin

Залишити коментар