16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

У стані алкогольного сп’яніння 48-річний чоловік і незчувся, що переохолодився. А отже – алкоголь не панацея, а прискорювач замерзання

Щораз більше мінусова температура на грудневому календарі змушує нас тепліше одягатися, аби не змерзнути або ж, ще гірше, переохолодитися. Утім, деякі легковажні громадяни помилково вважають, що прийнявши «на груди» відповідну дозу алкоголю, вони зігріються, а не закоцюбнуть. Якби ж то так, бо насправді – все навпаки.  

Як повідомляє пресслужба ДСНС України у Львівській області, вночі, 21 грудня, о 02:09 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Червоноградської центральної міської лікарні з діагнозом “ переохолодження та алкогольне сп’яніння” надійшов чоловік, 1973 року народження. Потерпілий є жителем с. Волсвин Червоноградського району. За даними медиків, стан потерпілого середнього ступеня важкості.

Головне управління ДСНС у Львівській області нагадує громадянам про основні правила безпеки під час перебування на свіжому повітрі під час морозів.

• Попри розповсюджену у народі думку, вживання алкоголю сприяє лише розширенню судин та призводить до втрати тепла, що своєю чергою викликає швидке замерзання.

• Носіть вільний одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано, щоб верхній одяг був непромокаючий.

• Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими.

• Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом.

• Перед виходом на мороз бажано поїсти – вам необхідна додаткова енергія.

• Якщо проводите цілий день на вулиці, заходьте кожні півгодини – годину в тепле приміщення.

• Не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень.

 

Схожі повідомлення

ЛНУ імені Івана Франка став повноцінним асоційованим партнером Альянсу європейських університетів

admin3

Творці рідної мови, або які слова вигадали українці

admin2

Кібер – аферист, використавши сайт «OLX», ошукав довірливу мешканку Трускавця на 25 тис. грн, попередньо дізнавшись номер її банківської картки

admin3

По 100 тисяч премії за успішне ЗНО отримають 30 студентів: з них 6 – львівських

admin2

Як вовки Да Вінчі відкусують хвіст ворожих колон

admin3

Дрогобицький район: в полі натрапили на застарілий боєприпас

admin3

Залишити коментар