16.5 C
Lviv
26.04.2024
Україна

Місто Марії: Маріуполь до і після війни

Маріуполь- місто Марії. Так перекладається назва місто, яке названо в честь Марії Магдалини. Маріанополь (стара назва) видавався райським куточком і містом можливостей біля моря. Це місто переселенців з Криму, яких оберігала сама Марія.


Але зараз це місто, здається, Марія покинула. Тут вбивають ненароджених дітей та їхніх мам. Жінки народжують в холодних підвалах, а діти помирають від обезводнення. Боже, як же таке могло статися у 21 столітті?

До і після війни


Маріуполь – місто відомого на весь світ художника Архипа Куїнджі, сироти, що вчився у Айвазовського і став мільйонером до сорока.Його картина “Українська ніч” зберігається у Третьяковській галереї.


Зараз українська ніч для Маріуполя – не спати вночі через постійні обстріли і молитися, щоб на ранок рідні промовили: “я живи”. Це місто хотіли в нас вкрасти ще у 2014, як і Кунджі, але не вдалося.Тому зараз його стирають з лиця землі.

До і після війни

Маріуполь до війни – – місто, де живуть унікальні греки приазов’я ( уруми та румеї), німці, поляки, євреї.. Тут змішуються мови, переплітаються культури та світогляди.

У час війни тут вбивають людей незалежно від мови і культури. Вбивають, за те що ти українець. І тисячі маріупольців ховають у братніх могилах..

До і після війни

Місто мозаїк, які можна зустріти всюди: в школах, супермаркетах, на вокзалі. Це роботи Алли Горської та її колег. А також Віктора Арнаутова, який вчився в славнозвісного Дієго Рівери – чоловіка Фріди Кало.

Місто знищених магазинів, шкіл, вокзалів, театру, пологового будинку, місто знищеної Площі Свободи та Миру, першої інтерактивної площі в Європі..але місто незнищенної свободи і сили духу.
Місто герой!
Тримайся!
Ніколи не забудемо і не пробачимо!

До і після війни
До і після війни


Схожі повідомлення

Як перевірити бу iPhone 11 Pro перед покупкою?

admin

Мототехніка для ефективного та мобільного пересування

admin

Як вибрати зручний та економний смартфон у 2023 році

admin

Максим Козицький взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові

admin3

Львівська поліція затримала наркодилера із Запоріжжя з”товаром” на 1 млн грн

admin3

ПЦУ спростувала міф щодо канонічності Московського патріархату

admin3

Залишити коментар