16.5 C
Lviv
04.05.2024
Україна

Оце так “наркофермер”: на присадибній ділянці мешканець м. Великі Мости насадив майже тисячу рослин снотворного маку

Майже тисяча нарковмісних рослин на присадибній ділянці – на Львівщині триває операція «Мак». Саме такий посів рослин снотворного маку виявили вчора, 18 липня, у місті Великі Мости Червоноградського району співробітники відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції на присадибній ділянці одного з домогосподарств, яке належить 40-річному місцевому мешканцю.

Про це повідомляє пресслужба ГУ НП України у Львівській області.

На місці події працювала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Правоохоронці вилучили 920 нарковмісних рослин та скерували їх на експертне дослідження.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин снотворного маку та конопель на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях, а також про адміністративну та кримінальну відповідальність, передбачену за такі правопорушення.

Нагадаємо, на Львівщині поліцейські проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин – снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг.

Схожі повідомлення

Очікуємо сильну відповідь від партнерів: коли кораблі РФ не зможуть спокійно заходити в цивілізовані порти, вони зрозуміють ціну своєї нахабності, – Міністр оборони України

admin3

Новий Розділ та Новояворівськ готові до опалювального сезону!

admin3

Продукцію підпільної тютюнової “фабрики” , що діяла на Волині, збували у торговельних “точках” Львівщини. За оцінками поліцейських масштаб “бізнесу” і надприбутки вражають

admin3

Знайшли тіло актора Паші Лі та з’ясували як він загинув

admin2

Історичний фронт: у Інституті нацпам’яті розповіли про перемоги над половецькими ординцями

admin3

23-річний рівнянин розповсюджував поштою “канабіс”. Правоохоронці Львова виявили у затриманого зловмисника наркоречовини на суму 170 тис. грн

admin3

Залишити коментар