16.5 C
Lviv
18.05.2024
Україна

Навіщо потрібен паспортний сервіс?

Які послуги надаються у паспортному сервісі громадянам України , і навіть послуги іноземних громадян.

Навіщо потрібен паспортний сервіс?

Паспортний сервіс, необхідний забезпечення якісного обслуговування та консультації громадян з питань пов’язані з отриманням паспорта громадянина України чи закордонного паспорта, зокрема надання інформації щодо візи чи інших питань, що з громадянами України чи іноземними громадянами.

Також паспортний сервіс надає такі послуги як:

Але головною метою паспортного сервісу є надання інформаційно-конституційного характеру послуг з міграційним питанням.

Послуги, що надаються паспортним сервісом іноземним громадянам

Іноземним громадянам через паспортний сервіс можна оформити дозвіл на роботу на території України як для візових, так і для безвізових країн, отримати надання тимчасової реєстрації строком на 90 календарних днів з подальшим продовженням, отримати статус біженця, отримати громадянство України або оформити посвідку на проживання з попереднім оформленням РВП (дозвіл на тимчасове проживання на території країни протягом 6 місяців, після чого і можна оформити посвідку на проживання). Крім того, через паспортний сервіс можливо оформити або продовжити візу України. У тому числі у паспортному сервісі здійснюється оформлення патенту для іноземних громадян.

Іноземний громадянин у паспортному сервісі може скористатися можливістю здійснення перекладу іноземних документів українською мовою та юридичними послугами у сфері міграційного законодавства України.

Додаткові послуги для юридичних осіб, які надаються паспортним сервісом

Крім надання якісного обслуговуючи громадян України та іноземних громадян, одним із призначень паспортного сервісу є надання допомоги у залученні та використанні іноземної робочої сили для організацій, за затребуваними для економіки країни професіями та спеціальностями. Крім цього, за паспортним сервісом закріплено забезпечення прав і законних інтересів як фізичних, так і юридичних осіб при отриманні міграційних послуг, закріплених за міграційним законодавством. Сюди належить супровід трудових договорів між працівником, найнятим з-за кордону і роботодавцем, а також представлення інтересів у судових органах.

  Як і будь-якій сфері обслуговування фізичних чи юридичних при зверненні в паспортний сервіс під час оформлення тих чи інших документів, можуть бути складні позаштатні ситуації, вирішення яких власних сил буде недостатньо. При виникненні таких ситуацій чи необхідності надання допомоги збору потрібних документів, можна звернутися до юристів, для надання необхідної юридичної допомоги.

Схожі повідомлення

Курс Ruby on Rails для початківців від IT-школи A-Level

admin

33 -річний львів”янин напередодні Великодня поцупив з ринку сиру на 12 тис. грн. Проте поласувати краденим зловмисник не встиг – того ж дня його викрили правоохоронці. Попереду – суд і вирок

admin3

90% опитаних переселенців говорять про комфортні умови проживання на Львівщині: результати соціологічного опитування СГ «Рейтинг»

admin3

Атлети з Львівщини змагатимуться на чемпіонаті світу з бодібілдингу

admin2

ПЦУ просить Варфоломія позбавити престолу патріарха РПЦ Кирила

admin3

Батько Юрій Стасовський виніс з-під обстрілу тіло загиблого сина Дмитра, з яким воював в одному батальйоні, – Бутусов. ФОТО

admin3

Залишити коментар