16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

У Жидачеві вшанували пам’ять Героя України, офіцера ЗСУ Тараса Матвіїва

11 липня 2022 року.

У Жидачівській мистецькій школі відбувся благодійний вечір «О так, я буду!», присвячений вшануванню пам’яті волонтера, журналіста та Героя України Тараса Матвіїва.

Серед тих, хто прийшов вшанувати пам’ять Тараса Матвіїва, були його батьки, рідні, друзі, бойові побратими, учасники Революції Гідності, волонтери, журналісти, а також усі небайдужі громадяни. Серед присутніх – творчий наставник Тараса Матвіїва, журналіст Іван Фаріон.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА (ОВА).

Учасники спільною молитвою вшанували пам’ять Героя та переглянули фото- і відеоспогади про його дитячі і юнацькі роки, журналістську і громадську діяльність, участь в Революції Гідності та російсько-українській війні. 

Мати Героя, Валентина Матвіїв, яка продовжує справи сина, прочитала вірш-присвяту Тарасу та повідомила приємну новину про видання першої його книги «Мої думки».

Зворушливу атмосферу вечора пам’яті створили виступи струнного ансамблю викладачів мистецької школи «Cantabile», оркестру народних інструментів «Дністрові зорі» та пісенні твори.

Слід зазначити, що вечір пам’яті був благодійний. Усі зібрані кошти будуть передані на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, Тарас Матвіїв народився у Жидачеві Львівської області. Здобув освіту журналіста. Працював у львівських та київських ЗМІ. Тарас був активним учасником Революції Гідності. У 2015 році Тарас Матвіїв зголосився стати воїном окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», воював у Пісках. Упродовж останнього року життя Захисник України проходив службу за контрактом у 24-ій окремій механізованій бригаді імені Короля Данила. Тарас Матвіїв загинув 10 липня 2020 року під Троїцьким, що на Луганщині. Ціною власного життя він врятував від смерті двох побратимів, витягнувши їх із палаючого бліндажу.

Схожі повідомлення

Теплопостачальним організаціям області узгодили обсяг заборгованості з різниці в тарифах на понад 790 млн грн

admin3

Адміністрація Ердогана відповіла на повідомлення про інфаркт президента. Що кажуть про стан політика?

admin

Смертельна ДТП: 3 січня внаслідок зіткнення з маршрутним автобусом поблизу Львова загинув водій “Шкоди”

admin3

НАКАЗ ВЕРХОВНОГО

admin3

Картина 11-річної Софійки стала ескізом популярної поштової марки

admin2

За кошти державної субвенції в області створюють спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждади від домашнього насильства

admin3

Залишити коментар