16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Урядову програму “Ноутбук – кожному вчителю” СБУ “накрило” на відкаті

СБУ запобігла розкраданню 300 млн грн на закупівлі ноутбуків в українські школи

Запобігли масштабному розкраданню держкоштів на урядовій програмі «Ноутбук – кожному вчителю» кіберфахівці Служби безпеки України.Скоординовані дії СБУ, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти дозволили попередити збитки на 300 млн грн.

Зловмисники намагалися «підзаробити» на закупівлі близько 60 тис. ноутбуків.Про це заявив т.в.о. начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк на брифінгу в Кабінеті міністрів України.

«Окремі особи хотіли забезпечити протиправну змову учасників ІT ринку та заявляли при цьому, що вони нібито уповноважені на це керівництвом Міністерства цифрової трансформації України. Сума афери становила б 30% “відкатів” від субвенції, а це – близько 300 мільйонів гривень. За ці кошти можна було б придбати ще тисячі ноутбуків вчителям», ‒ підкреслив Ілля Вітюк.

За словами керівника кібердепартаменту СБУ, співробітники спецслужби попередили про схему Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти України, які займаються цією субвенцією. «Наразі всі тендери відправлені на додаткову експертизу», ‒ пояснив Ілля Вітюк.

Схожі повідомлення

Про Всеукраїнський турнір з футболу пам”яті заслуженого майстра спорту Андрія Баля та переможців

admin3

Мій командир

admin3

У Маріуполі загинув ветеран АТО, співзасновник Pizza Veterano Рафаель Агаєв. ФОТО

admin3

Коли ваш близький іде на війну: що потрібно пам’ятати

admin3

На Миколаївщині окупанти після катувань вбили свободівця Сергія Божка. ФОТО

admin3

«Леонардо да Вінчі з Галичини» – Ян Щепаник зі Львівщини – серед численних винаходів є і творцем бронежилетів

admin2

Залишити коментар