16.5 C
Lviv
02.05.2024
Стрийщина

Максим Василишин – 18-річний уродженець Нового Роздолу загинув за Україну

Нова жахлива звістка сколихнула простори інтернету.

На фронті загинув Герой, юнак, якому ще і не виповнилося 19-ть років – Максим Василишин  (09.11.2003-18.06.2022) з позивним “Паджеро”. Але який своє свідоме життя присвятив Україні – пішовши на навчання у Львівський військовий ліцей Герої Крут. А потім – добровольцем на фронт – у батальйон “Карпатська Січ”. З вірою у Перемогу і з великими планами на майбуття!

Похорон відбудеться завтра, 21 червня, у Львові. Попрощатися з Героєм можна буде у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла з 14.00 до 15.00 год. Чин похорону з 15.00 год – на Личаківському цвинтарі.

Соцмережі заполонили фото Макса, як називали його друзі….

Білявий симпатичний хлопчина 18- ти літ: по суті ще дитина, по духу ж, як виявилося – справжній Воїн, Захисник, Герой!!!!

Кредом життя Максима Василишина було: «Радій кожному дню». 

Максим до 9 класу навчався у Новороздільській ЗШ №5, згодом – у військовому ліцеї імені Героїв Крут…

“Макс, в тебе стільки було планів.….” – розпачливо написав про свого перспективного друга Максим.

Ти змінив моє серце… У ньому з’явились пусті кімнати для любові і пам’яті. Це не смерть… Це життя, яке забрала русня… Це моє життя. але ціною друга....”, – хвилююче висловила свої емоції Анастасія після звістки про смерть Максима. І згадала останню переписку з ним: у відповідь на “Будь обережнішим там” впевнено відповів “Я прийшов перемагати, а не помирати“…

Макс… куди ти… як… Ти мав купу ідей, ти мав купу планів. Багато хто з тебе брав приклад… ще тоді…до війни. Я знаю, що ти будеш з нами. Ти є і будеш, обіцяю. Будемо робити все, аби ти пишався нами...” – черговий розпачливий пост Дарини…..

Максиме, ну як? я думала, що найбільше ти любиш життя, а тепер розумію, наскільки ти любив свою країну… Ти лишишся в серці самим світлим і життєрадісним хлопчиком. Боже, але чого так рано ти його забрав??!”

“Дитина… золота дитина, дуже сонячний, і позитивний, і вихований.. і такий дуже люблений батьками… “

Так, герої не вмирають! Але чому так боляче? Чому так важко, коли гинуть наші захисники, коли небеса забирають молодих, мотивованих, ідейних, які мали би змінити нашу країну і нас усіх…..

У Максима Василишина залишилися мама, тато та молодший брат Назар.

Батьки Максима – також новороздільчани. Роман Василишин навчався у Новороздільській ЗШ №5, а Мар’яна (дівоче – Шульга) – у Новороздільській ЗШ №3 . Мар’яна продовжила навчання у Новороздільському політехнічному коледжі. Обоє навчалися у Львівській політехніці. Згодом оселилися у Львові, але до рідного міста навідувалися постійно: у Романа батьки в Новому Роздолі (куди переїхали у 2018 р.з Тужанівців), у Мар’яни – мама в Берездівцях.

Дуже хороша родина – відгукуються усі. – Активна і патріотична, християнська.

Тож і не дивно, що в перші дні війни подався добровольцем на фронт тато – Роман Василишин.

А з ним і син – Максим. У самооборону, а потім і на фронт. Обороняв столицю у складі окремого загону спеціального призначення «Азов», згодом перейшов до 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних сил України «Карпатська Січ». Загинув на Ізюмському напрямку.

І всі його згадують як дуже активного, жвавого, непосидючого, розумного юнака – і навчався – був студентом 1 курсу факультету міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій Львівського торгово-економічного університету, і працював, і невтомно виношував все нові ідеї для реалізації.

“У Максима завжди було багато ідей і планів, він мав неабиякий підприємницький хист і цілеспрямованість та не боявся пробувати нове. Під час навчання в Академії завжди носив з собою книгу про підприємництво. У 17 років Максим вже мав кілька власних справ і мріяв створити справжню бізнес-імперію. В своїх есе Максим часто згадував, як надихався іншими людьми, і прагнув вести власним прикладом. “Я хочу дати зрозуміти всім українцям, що ми все можемо, якщо будемо прагнути цього. Я хочу зробити так, щоб на українців рівнялися”, – казав Максим”, – розповіла про свого студента 2021 року Українська академія лідерства.

Розвідник, вроджений лідер, цвіт нації….

Герої не вмирають!!!!!!

Схожі повідомлення

На Львівщині поліцейські розслідують вбивство собаки

admin2

Поліцейський гелікоптер доставив важкохворого з Ходорова

admin2

Потерпілих у ДТП біля Турки доставили гелікоптером до лікарні

admin2

Цегла – на голову. У центрі Львова

admin2

На Стрийщині двом 20-річним дівчатам з числа дітей-сиріт вручили ключі від власних помешкань

admin3

Під Ходоровом не хочуть «других Грибовичів»

admin3

Залишити коментар