16.5 C
Lviv
20.04.2024
Стрийщина

Наталія Луговська – не перша втрата сімї з Червонограда

Наталія Луговська, українка, яка приєдналася до полку «Азов» після того, як її сина було вбито на передовій, загинула на металургійному заводі «Азовсталь» у Маріуполі 5 травня. Її рідне місто – Червоноград.

У 2018 році в боях за Україну загинув її син 23-річний Юрій Луговський (Баррет), а 21 квітня ц.р. на “Азовсталі” загинув зять – Олексій Ластович.

Раніше Наталія Луговська працювала психологом в реабілітаційному центрі воїнів АТО в місті Соснівка і займалась активною волонтерською діяльністю, допомагаючи українським військовим на сході України.

Після загибелі сина Наталія Луговська вступила до полку «Азов», щоб продовжити його шлях.

«В Маріуполі загинула Наталія Луговська – психолог полку «Азов» і мама «Баррета» Юрія Луговського… Після загибелі сина Наталія продовжила його справу і до останнього залишалась з воїнами на «Азовсталі»… Світла пам‘ять і вічна слава…», – повідомила Червоноградська міська рада.

“Сильна духом мати, яка віддала сина за Україну. Вона роками підтримувала хлопців тут в тилу, а останній рік на Сході і до останнього залишалась з хлопцями на “Азовсталі”….Так символічно, напередодні свята Дня матері, мати з’єднається з сином. Велика втрата для нашого Червонограда та Соснівки, ще більша для дочки та рідних. Родина Луговських, мати і син, віддали життя за вільну Україну, маємо довести до кінця ними почате!”, – пишуть у соцмережі.

У героїчної жінки залишилась дочка та троє маленьких внучат. Тетяна Ластович з дітьми, також були у Маріуполі. На щастя, їм вдалось вибратись з міста. Щоб виїхати з підконтрольної території, пройшли 45 ворожих блокпостів. Зараз вони у Дніпрі. Жінка на 9 місяці вагітності.

В одному з інтерв’ю мати Наталії – Параскевія – розповіла, що благала доньку піти з «Азовсталі», але вона відкинула пропозиції здатися.

«Вона йде до кінця. Немає сенсу плакати і благати», – казала її мати. – Я хочу, щоб таких людей, як путін, не було на Землі… Що тут скажеш, бідні ті матері, які виховали синів, які нині вбивають безневинних людей».

Наталя у Telegram в понеділок, 2 травня, написала, що «моральний дух високий» і «чекайте, ми повернемося з перемогою».

На запитання про своє звання в полку Наталя говорила, що вона молодший сержант і що спочатку мала роль військового психолога, але потім у неї з’явилися «додаткові нові обов’язки», про які вона не може розповісти.

Звістку про її загибель також підтвердили у полку «Азов» та мер міста Маріуполь Вадим Бойченко. Її сім’я повідомила, що вона загинула внаслідок авіаудару. Їй був 51 рік.

Схожі повідомлення

До уваги мешканців громади!

admin3

“Народне” покарання: у Львові розфарбували машину водія-наркомана

admin2

Маршрутка у Стрию збила 70-річного велосипедиста

admin2

Аварія на Франківщині з участю мешканця Львівщини

admin2

У притулку «Домажир» поповнення: 6 ведмедів, з них – 4 малюки

admin3

На війні загинув свободівець, колишній депутат Львівської міськради

admin2

Залишити коментар