16.5 C
Lviv
02.05.2024
Стрийщина

23-річний стриянин – рецидивіст та його 21-річний спільник з Донеччини вимагали у львів”янина неіснуючий борг в сумі 4 тис. дол. США. Бандитів затримали “на гарячому”

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, учасників якої підозрюють у вимаганні.

Зокрема, як йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області, зловмисники «вибивали» у львів’янина неіснуючий борг у сумі чотири тисячі доларів США – для цього чинили на нього психологічний тиск та застосовували фізичне насильство.

Учасників групи – 23-річного раніше судимого жителя міста Стрий та 21-річного мешканця Донецької області, викрили оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно з слідчими відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Споачтку потерпілий передав зловмисникам першу частину коштів у сумі 21 тисяча гривень, а за кілька днів, 7 серпня – другий «транш» у сумі 56 тисяч гривень. Після цього правоохоронці затримали вимагачів у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наступного дня, 8 серпня, правоохоронці повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Схожі повідомлення

Увага! Попередження про погіршення 14-16 квітня погодних умов на Львівщині

admin3

На Золочівщині у ДТП загинув водій

admin2

За дозвіл будуватися – тисячі доларів

admin2

За минулу добу у Стрию травмовані два велосипедисти – поліцейські встановлюють обставини подій

admin3

Надаємо послуги (спецтехніка, доставка, монтаж)

admin2

Дружина директора Стрийського лісгоспу задекларувала криптовалюту на суму 57 млн грн

admin3

Залишити коментар