16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Поліція Львівщини затримала ще двох ухилянтів від мобілізації в ЗСУ. “Почерк” зловмисників не змінився – підроблені довідки

На Львівщині поліцейські притягують до відповідальності ухилянтів від служби у Збройних силах України. 17 та 19 березня затримано ще двох “сачків” , які намагалися уникнути виконати свій громадянський обов”язок. Згідно із законодавством триває процедурний процес покарання зловмисників, зокрема, вже завершено досудове розслідування, справи скеровано до суду.

Як повідомляє прес – служба ГУ Нацполіції України у Львівській області, обвинувальні акти щодо двох молодих чоловіків, мешканця Сумської області та львів’янина, котрі підробили довідки про стан здоров’я та намагались виїхати за межі території України, правоохоронці передали на розгляд суду.

Так, дізнавачі сектору дізнання відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України.

Як встановили правоохоронці, 21-річний мешканець Сумської області самостійно виготовив довідку військово-лікарської комісії про визнання себе непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку за станом здоров’я, що звільняє від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України. Це посвідчення 17 березня зловмисник пред’явив інспектору прикордонної служби на переході «Рава-Руська» під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документ має ознаки підроблення та повідомили про подію поліцейських. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду – максимальне покарання, що загрожує підозрюваному – обмеження волі на строк до двох років.

Також завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України дізнавачами сектору дізнання відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1. Як встановили правоохоронці, 19 березня на переході «Рава-Руська» 21-річний житель Львова під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща надав інспектору прикордонної служби підроблену довідку військово-лікарської комісії про визнання його непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку за станом здоров’я. Також встановлено, що цю довідку він виготовив самостійно з метою виїхати за межі території України. Як і в попередньому випадку, інспектор, який виявив документ з ознаками підроблення, повідомив про подію поліцейських.

Обвинувальний акт скерований на розгляд суду – максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років.

Схожі повідомлення

Піхота – це честь. Ідучи на роботу, снідаючи в кафе, відправляючись в бар, пам’ятайте, будь ласка, про таких солдат, згадуйте справжній образ солдата хоч на трохи…

admin3

ЗАЯВА ЧЛЕНІВ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО КОМІТЕТУ

admin3

4 роки за 65 кг бурштину

admin2

Зсув грунту на пляжі на Одещині: під завалами можуть бути відпочивальники

admin2

«ПРИХИСТОК»: мешканці Львівщини мають можливість отримати компенсацію за надання житла переселенцям

admin3

Шойгу заявив про відкриття сухопутного сполучення РФ з окупованим Кримом

admin3

Залишити коментар