16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Японські та римські штори

Все частіше у багатьох інтер’єрах можна зустріти сучасні римські жалюзі. Завдяки своїй універсальності вони чудово вписуються практично у всі інтер’єри, не тільки у побутові, а й у робітники. На перший погляд, римська штора виглядає як популярний варіант, який роками висів у вікнах будинків. Тим не менш, римська модель – це сучасніший і декоративніший продукт, доступний у всіх можливих кольорах. З такої жалюзі ви уникнете не тільки цікавих поглядів перехожих, але й надто сильного сонячного світла. Крім того, ви матимете красиві прикраси на вікнах. Цікавою перевагою цього виробу є спосіб його складання, який спирається на ланцюжок, завдяки цьому жалюзі формує химерну гармошку, будучи додатковою прикрасою вікна.

Різновиди римських штор

  • Класична версія утворює великі склади лише під час підйому полотна.
  • Каскадна версія більш пишна і ошатна, оскільки зберігає оригінальне драпірування навіть в опущеному вигляді. Це переважно варіант для віталень або салонів, облаштованих в класичному бароко, модерні, романтичних стилях типу «прованс» або грецький стиль, а також кантрі.
  • Безкаркасні римські штори відрізняються тим, що їх конструкції не передбачені жорсткі каркаси. Драпірування в даному випадку формується за рахунок простір.
  • Римські штори (докладніше: https://rolety-kiev.com.ua/shtory/rimskie-shtory/) цілком здатні взяти на себе основний акцент декору приміщення, якщо правильно вибрати колір та фактуру тканини.

Японські штори

Дизайнери багато сперечалися про те, як впишуться в сучасний європейський стиль інтер’єру японські панельні штори. Адже вони своїм виглядом натякають на традиційний стиль японського мінімалізму, заперечує все зайве і надмірне в інтер’єрі.

Проте японські штори сьогодні б’ють рекорди з продажу, тому що геніальна дизайнерська фантазія делікатно вписала їх у сучасні інтер’єрні рішення, незалежно від їхньої стильової спрямованості. Фішкою сезону стали японські екранні штори, які вміло вписані в скандинавський стиль оформлення квартири.

Колірна гама теж зазнала видозмін, залишивши аскетичність у минулому – вони стали соковитішими, яскравішими, дозволили наносити на них принти та малюнки, зберігши незмінною традиційну форму.

Японські штори по функціоналу можна використовувати:

  • як міжкімнатні перегородки і ширми
  • для зонування великих квартирних та офісних приміщень
  • як альтернативу стандартним дверям
  • як віконну сонцезахисну систему.

Дизайнери попереджають, що японські штори (детальніше: https://rolety-kiev.com.ua/shtory/yaponskie-shtory/) виграшно виглядають на великих площах, а в малогабаритних квартирах виглядають безглуздо.

Схожі повідомлення

Концерн РРТ відключив мовлення “Прямого” та “5 каналу”

admin3

2022 рік для ЗСУ у цифрах та фактах, – Залужний опублікував інфографіку

admin3

Радник Єрмака Арестович збирається йти в президенти

admin3

Юна вокалістка з Рави-Руської перемогла у Національному відборі дитячого Євробачення

admin3

”196 годин оборони позаду”, – міністр оборони Олексій Резніков

admin3

Житель Шумська спалив сміття … на 175 тис грн

admin2

Залишити коментар