16.5 C
Lviv
29.03.2024
Новороздільська ОТГ

З народженням, киянин-новороздільчанин Лєван!

Серед загалу постійних воєнних новин та жахливих злочинів російської орди дзвінок від завідувачки пологового відділення Г.І. Лесюк став сонячним промінчиком. Звісно, чим може поділитися керівник пологового – народженням нового життя, що завжди є приємною новиною. Але тут  додало позитиву і те, що народився хлопчик, батки якого прибули із охопленої полум’ям війни столиці. Життя триває, життя прогресує – і народження новго життя найбільший цьому доказ.

Як збадьорилися від новини, яким передала «завдання» заступник міського голови Оля Ганачевська, наші новороздільські волонтери, які щодня  відправляють гуманітарну допомогу на схід, у госпіталі, людям, котрі змушені  тижнями жити у підземеллях без найелементарнішого для життя… Тож завзято заходилися пакувати подаруночки новонародженому. Велика жовто-блакитна квітка на візочку  змусила посміхнутися – з якою любов’ю готувалися подарунки. Керівник  міського волонтерського штабу Ростислав Савостьянов, Таня Семерак і ще двоє юних волонтерів з повними пакунками  всього необхідного для малечі завітали у пологовий відділ Новороздільської міськлікарні, до речі, вперше дізнавшись навіть, де він знаходиться.  Не менш подивованою була і Галина Іванівна, котра проводила пологи і опікується молодою породіллею з Києва. А вже молоді батьки таким несподіваним дарункам (дитячий візочок, памперси, одяг малечі, ковдрочки і навіть іграшки. Волонтери наголосили, що при потребі доставлять і дитяче харчування) були просто вражені до глибин душі.

  Юна киянка Аня народила первістка 10 березня у Новороздільському пологовому відділенні.

Схвильовано розповідала, як важко добиралася з Києва: «нам просто пощастило, що ми не лише впхалися у евакуаційний поїзд, а навіть сіли, адже уже практично останнього тижня вагітності я б не змогла перенести кілька годин в дорозі стоячи (виїхали на 5-й день війни (інакше люди зараз календар не сприймають), тобто 1 березня прибули до Львова, і вже через кілька днів мене поклали в лікарню для спостереження).  А таких людей, які їхали стоячи у поїзді,  було дуже багато. А діти – вони просто лежали на підлозі, на сумках, у проходах вагонів. Допомагала думка – я маю подбати про дитину, я мушу  щасливо доїхати до безпечного і спокійного місця».

Прихисток молодій сім’ї надала сім’я у Верині (якісь знайомі знайомих далеких родичів зі Львова). А пологовий будинок Новороздільської міськлікарні, затишні палати і привітний персонал, дбайливе ставлення лікаря Галини Іванівни  та усіх медиків і стало тим безпечним місцем, де появився на світ  маленький киянин…чи новорозділець.  Новонароджений Лєван (таке ім’я дав сину тато-грузин Джумбер) взагалі мандрівник від зачаття, жартували молоді батьки, оскільки молода пара жила у Батумі, тоді перебралася до Києва, а вже народжували у Новому Роздолі.

Сподіваємося, маленький Лєван скоро повернеться у мирний Киів, де його з нетерпінням очікують бабуся-дідусь і навіть прабабуся-прадідусь, це їх перший онук, тож з такою любов’ю готувалися до його появи на світ: усі завчасно придбані подарунки  очікують у рідному Києві. Але насамперед щасливі, що все обійшлося добре. Малюк почувається здоровим, мама бадьорою, хоч пологи через кесарів розтин  були складними. Молоді батьки вдячні і медикам, і щедрим волонтерам, і взагалі гостинним галичанам. «Попередньо на західній Україні, – ділиться враженнями Аня, – доводилося бувати лише на екскурсії у Львові, як це  стало уже «модним» в столиці та загалом в Україні,. І вже тоді була приємно подивована  галицькою харизмою і почуттям єдності». Тож, вважають молоді батькиь, ще завітають у гості до уже рідного для їх сина Нового Роздолу, де  він  появився на світ.

Слід віддати належне, Аня намагалася говорити виключно українською мовою, і виходило непогано, хоча і відчувалося, їй це було складно. Хоча б таким чином намагалася сповна віддячити галичанам, та й, сподіваємося, усвідомленні важливості рідної мови для самоідентифікації українця прийшло до них після продемонстрованих усьому світові жахів руського миру. Чого хочеться побажати усім без винятку і мешканцям України, і  переселенцям.

Фотографії, які зробили, переслала Ані  на «телеграм». І отримала  у відповідь щиру подяку (розчулена щедрим візитом волонтерів Аня з чоловіком, як самі зізналися, розгубилися і не змогли сповна висловити усю вдячність, яку відчували у момент візиту).

«Дякуєм вам за все! Від всього серця! Немає слів, щоб передати свою вдячність! До кінця своїх днів буду просити в Бога всього самого найкращого для кожного, хто був причетний. Ви – герої!» – чуттєво написала молода мама.

Здоров’я вам, Аню і маленький Лєван. І мирного неба.

P. S.

До речі, як додала  завідувачка пологового відділення Г.І. Лесюк, на обліку у міській лікарні перебуває ще  кілька вагітних жінок з числа тимчасово переселених осіб.  Тож очікуємо  нових народжень.

Натомість, сумно додала Галина Іванівна, чимало новороздільчанок, які очікують дітей, подалися до своїх близьких за кордон.

Тож миру нам усім, сонячного неба, перемоги і щасливих повернень до рідних домівок.

Схожі повідомлення

Світлій пам”яті українського воїна Дмитра ПОЛЬОВОГО присвячується

admin3

Ярина ЯЦЕНКО: «Через російське вторгнення минулий рік був роком суцільних викликів. Напрацювавши чіткі пріоритети реагування, ми системно вирішуємо поставлені завдання. Наш визначальний пріоритет – сприяння і допомога захисникам Збройних Сил України»

admin3

Графік вимкнення електропостачання у населених пунктах у 1-й, 2-й та 3-й групах Новороздільської ТГ (діє з 00 год. 17 листопада 2022 року)

admin3

Пластова мандрівка на Ілівські Печери, присвячена 104-й річниці Листопадового Чину

admin3

Ольга Береза, «Рейчел та родина Берешів»

admin3

Оксана Труш про ділову поїздку до Німеччини представників профтехосвіти

admin2

Залишити коментар