16.5 C
Lviv
02.05.2024
Новороздільська ОТГ

І знову про деякі «вузькі місця»  благоустрою нашого міста

Звичайно, на даний час на порядку денному перед міською владою постають нагальніші проблеми, адже вже третій рік поспіль триває широкомасштабна геноцидна російська агресія, тому тил також мобілізований, аби, окрім вирішення питань міської господарки, спрямовувати зусилля  на підтримку ЗСУ. Але, на мою думку, є низка питань, які не потребують багато затрат і часу, тож їх можна почати вирішувати вже сьогодні. Тому дозволю собі висловити конкретні пропозиції.

Розпочну з того, що найбільше впадає  у вічі . Зокрема, головний проспект нашого міста має дуже непривабливий вигляд на ділянці від ліцею ім. В. Труша до площі Героїв Майдану. Фасади будинків з правої сторони проспекту невизначеного неприємного кольору. Якби за каденції кожного голови фарбували б хоч по одному фасаду, то загальний вигляд був би вже значно кращим. Тож варто запровадити таку традицію, звичайно, після нашої Перемоги. Та й “ліс”, посаджений багато років тому вздовж проспекту, треба проріджувати (хімічне підприємство давно не працює).

А газони біля будинків по пр. Шевченка № 9, 11 в теплу пору року заростають бур’янами. Невже така складність перекопати, посіяти траву, квіти – за кимось же закріплена ця територія? І це стосується в принципі усіх газонів вздовж проспекту.

І ще прохання до нашої влади. Щоб і діти, і дорослі мали де з користю проводити час і для популяризації інтелектуальних ігор (шахи, шашки), встановіть, будь ласка, в різних місцях міста 2-3 столи з нанесеною графічно шаховою дошкою. Їх можна виготовити навіть з бетону і встановити в таких місцях, які під наглядом. Наприклад, на мою думку, для цього добре підходить частина ділянки біля магазину «Манго», що по проспекту Шевченка.

А, можливо,  хтось з власників кав’ярень, так би мовити,  розвине  цю пропозицію і встановить окремий шаховий столик у приміщенні свого закладу. Впевнений, що серед відвідувачів знайдуться поціновувачі цієї  захоплюючої та  «розумної» гри і вони належно оцінять таку ініціативу. А впродовж  партії – двох із таким же любителем шахів, звичайно, замовлять чогось більше, аніж одну каву, щоб і смаком насолодитися, і сконцентруватися на грі. 

Сподіваюся на розуміння і реагування.

З повагою, Роман ЖУРАВЕНСЬКИЙ, мешканець Нового Роздолу з 1965 року

Схожі повідомлення

Вогнеборці ліквідували пожежу в Гранки-Кутах

admin2

У Новому Роздолі встановили міську ялинку

admin2

Багатолюдна акція прибирання набережної міського озера – можемо!

admin2

До волонтерської збірки мешканців с. Гранки – Кути додався пакунок від односельчанина Романа Гірняка з Іспанії

admin3

Новий Розділ: графік вимкнення електроенергії на 5 грудня

admin2

НАПУ запевнив: у Новому Роздолі буде відділ поліції!!!

admin2

Залишити коментар