16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Андрій КОПИЧИН (псевдо «Марадона»), командир 8-го окремого батальйону «Аратта» УДА імені Андрія Гергерта: «Наразі працюємо у місті та на  Львівщині у  трьох важливих аспектах…»

Впродовж четверга декілька разів на телефонні сигнали репортера уперто «мовчав» мобільний командира 8-го окремого батальйону «Аратта», новороздільця Андрія Копичина (псевдо «Марадона»), і тільки о 18-й «з хвостиком” комбат відгукнувся (пояснивши, що швидше  не міг, бо мав термінові справи, пов’язані з російською агресією).

На запитання, чим натепер, після вторгнення орд РФ, «живе» батальйон друг Андрій відповів чітко, по – військовому:

– Насамперед, було проведено робочу нараду та, відповідно, узгоджено актуальні моменти співпраці із місцевою Теробороною. А відтак, розпочали розгортання баз дислокації осередків батальйону на Львівщині.

Важливо відзначити визначені пріоритети, які є для батальйону першочерговими. 

 Перший аспект. На одній із баз  буде проводитися підготовка бійців, які стануть захищати Державу пліч – о –пліч  з бійцями Збройних Сил України.

 Другий аспект. Це спільні навчання,  тренування і вишколи з Територіальною обороною, де ми готові ділитися своїм бойовим досвідом із, так би мовити, новобранцями цієї структури.

Третій аспект Вишколи та поточна робота з цивільним населенням.

Принагідно закликаю мешканців громади бути максимально зібраними, не піддаватися на провокації, не панікувати, як цього хоче підступний ворог. А всіляко у тилу підтримувати героїчні Збройні Сили, які самовіддано і безстрашно  боронять Вітчизну. Слава Україні!

Нагадаємо, в грудні 2021 року з ініціативи командування 8-го окремого батальйону «Аратта» у Новому Роздолі відбулося віче за участі представників громадськості, патріотичних середовищ, підприємств та установ, а також керівництва Новороздільської міської ради та влади, на якому було обговорено питання територіальної оборони в нашій громаді. На віче було створено Координаційну раду та обрано співголів.

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Учениця Новороздільського ЗССО №2 – переможець обласного етапу конкурсу української мови ім. Петра Яцика

admin2

У Новому Роздолі оперативники затримали 50-річного зловмисника, який реалізовував наркотики у себе вдома

admin3

Березина – толока триває

admin2

Березина – нові відкриття,чудові люди і давня історія…

admin2

Поступив дзвінок про замінування міської ради

admin2

У Новому Роздолі відкрили ще один центр вакцинації

admin2

Залишити коментар