16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Порошенко закликав захід ввести персональні санкції проти Путіна

Із звернення лідера “Європейської Солідарності”

Путін обрав конфронтацію і остаточно зруйнував міжнародну систему правопорядку, яка була створена після періоду холодної війни. Жорстко засуджую рішення Росії щодо “визнання незалежності” так званих ДНР і ЛНР.

Про це заявив лідер “ЄС” Петро Порошенко, інформує Цензор.НЕТ.

“Маю підкреслити: своїм сьогоднішнім злочинним рішенням Кремль штовхає світ на межу нової світової війни, хоча першим його адресатом є Україна. Путін так ненавидить наш суверенітет, йому так “болить” наша незалежність, він так не хоче бачити наш успіх, що готовий до будь-якого божевілля. Інакше як божевіллям це й не назвати.

Визнанням маріонеток Кремля на окупованому Донбасі, Москва легалізує свою багаторічну окупацію і цієї нашої території. Путін загрожував і продовжує загрожувати самій незалежності України, і заради цього готовий до безстрокової конфронтації із колективним Заходом”, – написав Порошенко на своїй стрінці у фейсбуці.

Читайте: Байден заборонив економічну співпрацю з “ЛДНР”

Політик впевнений, що сьогодні вже всі побачили те, “про що ми говорили роками, від 2014 року”.

“Путіна і створений ним злочинний україноненависницький режим не виправить більше ніщо. Путінська влада це загроза для миру і безпеки, для регіону і світу, для України і свого власного народу. Рішення про “визнання” так званих ДНР і ЛНР є прямим порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, брутальним порушенням Статуту ООН, Гельсінського заключного акту. Цей крок остаточно вбиває Мінські домовленості та є черговим кроком Москви до подальшої ескалації ситуації та продовження російської агресії проти України”, – зазначає лідер “ЄС”.

Порошенко закликав західнихпартнерів до невідкладних санкції особисто проти керівництва РФ.

“Дякуючи нашим партнерам за їхню вагому підтримку і допомогу, закликаю їх невідкладно запровадити санкції проти Президента Росії Володимира Путіна та його оточення, всіх членів сьогоднішнього засідання Ради безпеки Росії, російських олігархів та депутатів обох палат російського парламенту”, – написав Порошенко.

Також читайте: Путін офіційно скерував війська РФ на окупований Донбас

На його думку, своїми злочинними рішеннями Путін та його поплічники фактично ізолювали себе від цивілізованого світу, а відтак мають відчути себе справжніми “ізгоями” у міжнародному співтоваристві. “Час привʼязати санкції і перспективу їх посилення до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Путін і все його оточення мають зрозуміти, що з цього гачка їм ніколи не зіскочити. Вже сьогодні Путін не залишає іншого вибору демократичному світу, ніж стримування російського агресивного курсу”, – зазначив Порошенко.

Порошенко також звернувся до громадян України: “Ми маємо бути єдиними – всі українці, весь демократичний світ у протистоянні цій загрозі. І ми обов’язково переможемо. Бо з нами правда. Бо боремося за свою рідну землю і своє європейське майбутнє! Слава Україні!” Джерело: https://censor.net/ua/n3317868

Схожі повідомлення

У Червонограді внаслідок ДТП зіткнулися дві автівки -“Hyundai Tucson” і ” Skoda Superb”. Причини ДТП встановлюють правоохоронці

admin3

37-річний наркорецидивіст з Червонограда розповсюджував “метадон”. 30 червня зловмисника викрили поліцейські

admin3

Ціна-якість: інвертори з чистою синусоїдою та номінальною потужністю до 2кВт

admin

У Львові вшанували пам’ять польських професорів, яких розстріляли нацисти під час Другої світової

admin3

Цифровий друк – “золотий стандарт” виготовлення поліграфічної продукції

admin

У Львові дільничні офіцери поліції викрили порушника міграційного законодавства

admin3

Залишити коментар