16.5 C
Lviv
27.04.2024
Стрийщина

Трагічне сходження на Говерлу

У Карпатах 15 січня загинула туристка, яка підіймалася на Говерлу, ще двоє людей постраждали. На щастя, рятувальники дісталися до них.

У Надвірнянському районі Івано-Франківської області 15 січня, приблизно о 11:15 трапилася трагедія. При сходженні на Говерлу травмувалися туристи з Южного, що на Одещині.На жаль, 52-річна жінка загинула, ще двоє – отримали травми. Постраждалих шукали 28 рятувальників, залучили 5 одиниць техніки.Наразі невідомо, що саме стало причиною трагедії. Однак синоптики попереджали про загрозу сходження лавин у горах.

На Говерлу піднімалось троє осіб: всі мешканці Одеської області. Це – дівчина, її наречений та його мати. До вершини гори не дійшли метрів 800 через лід та вітер. Тому почали спускатися назад. Втім, послизнулися. Їх понесло з гори.

“Підніматися легко, а спускатися вже по льоду. Я послизнулася. Метрів 200 летіла. Головою билася весь час. Були ялинки. Я змогла ноги виставити вперед. Якби не ці ялинки, бо там дуже високий обрив, я б спину точну зламала”, – згадує потерпіла туристка Вікторія. 
Потерпілих дівчину та її нареченого доправили до лікарні. У неї травмована ключиця. У нього – стегно. До слова, у загиблої жінки саме  був сьогодні день народження. Їй виповнилося 57 років.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що рятувальники продовжують надавати допомогу туристам з міста Южне, які травмувалися при сходженні на Говерлу.

Станом на 14:40 34-річного чоловіка з травмою ноги транспортували до спортивної бази “Заросляк”. Рятувальники передали постраждалого медикам.
Крім того, о 14:30 травмовану 32-річну жінку, до якої прямували надзвичайники, вдалося знайти. Наразі організували її супровід. З постраждалою працює психолог ДСНС.

Схожі повідомлення

Україні – 1139 років!

admin3

Готувала їсти – потрапила в лікарню…

admin2

У селі на Стрийщині 21-річний місцевий злодій-рецидивіст вночі, розбивши вікно, заліз у будинок і пограбував 81-річну пенсіонерку

admin3

Шахрай із тюрми “продавав” військову амуніцію

admin2

Знову важка втрата у Миколаївській громаді…

admin3

Один загиблий та п’ятеро травмованих – ДТП у Гірному

admin2

Залишити коментар